Így reagáltak a Ferrari pilótái a csapatfőnök távozásának hírére

Forma-1, Miami Nagydíj 2022, Charles Leclerc, Mattia Binotto,
MIAMI, FLORIDA - MAY 06: Charles Leclerc of Monaco and Ferrari and Scuderia Ferrari Team Principal Mattia Binotto look on in the garage during practice ahead of the F1 Grand Prix of Miami at the Miami International Autodrome on May 06, 2022 in Miami, Florida. Jared C. Tilton/Getty Images/AFP (Photo by Jared C. Tilton / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
Ahogyan arról beszámoltunk, Mattia Binotto négy év után távozik a Ferrari éléről és 28 év után az egész istállótól. A csapat versenyzői, Charles Leclerc és Carlos Sainz Jr. a közösségi oldalaikon köszönték meg neki a munkáját.

Binotto hivatalosan az év végéig tölti be a tisztségét, ám sajtóhírek szerint decemberben sem lesz már aktív és átmenetileg az ügyvezető igazgató, Benedetto Vigna irányíthatja a csapatot – ezután pedig egyelőre kérdéses, ki lesz a csapatfőnök. A svájci-olasz szakember 2019-től volt a Ferrari F1-es istállójának első embere, éppen azóta, mióta Charles Leclerc is a Scuderia pilótája. Noha a monacóinak az idei szezon során többször is voltak nézeteltérései Binottóval, a közösségi oldalán hálálkodó üzenettel búcsúzott exfőnökétől.

– írta Leclerc olaszul.

A két szezonon keresztül Binotto alatt dolgozó Carlos Sainz ugyan nem olaszul, hanem angolul köszönt el egykori főnökétől, az üzenet tartalma lényegében megegyezett a monacóiéval.

– áll Sainz bejegyzésében.