Társoldalunk:

Így reagáltak a Ferrari pilótái a csapatfőnök távozásának hírére

2022.11.30. 10:54

Ahogyan arról beszámoltunk, Mattia Binotto négy év után távozik a Ferrari éléről és 28 év után az egész istállótól. A csapat versenyzői, Charles Leclerc és Carlos Sainz Jr. a közösségi oldalaikon köszönték meg neki a munkáját.

Binotto hivatalosan az év végéig tölti be a tisztségét, ám sajtóhírek szerint decemberben sem lesz már aktív és átmenetileg az ügyvezető igazgató, Benedetto Vigna irányíthatja a csapatot – ezután pedig egyelőre kérdéses, ki lesz a csapatfőnök. A svájci-olasz szakember 2019-től volt a Ferrari F1-es istállójának első embere, éppen azóta, mióta Charles Leclerc is a Scuderia pilótája. Noha a monacóinak az idei szezon során többször is voltak nézeteltérései Binottóval, a közösségi oldalán hálálkodó üzenettel búcsúzott exfőnökétől.

Köszönök mindent, Mattia! Négy, eléggé intenzív évet töltöttünk együtt, amik hoztak nagy megelégedést is, de egyúttal elkerülhetetlenül hoztak olyan pillanatokat is, amelyek kihívás elé állítottak minket. Végig tiszteltelek és becsültelek, együtt nagy elhivatottsággal dolgoztunk azért, hogy elérjük a közös célokat. Sok szerencsét kívánok a továbbiakhoz!" – írta Leclerc olaszul.

A két szezonon keresztül Binotto alatt dolgozó Carlos Sainz ugyan nem olaszul, hanem angolul köszönt el egykori főnökétől, az üzenet tartalma lényegében megegyezett a monacóiéval.

Köszönöm, Mattia. Öröm volt veled együtt dolgozni, és hogy a csapatot és magunkat is előremozdítottuk. Köszönöm a nagyszerű emlékeket és pillanatokat, amelyeket átéltünk a versenypályán és azon kívül, és minden jót kívánok a jövőbeni törekvéseidhez!" – áll Sainz bejegyzésében.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK