Alonso már a Forma-1 utáni pályafutásáról beszélt

Forma-1, Sebastian Vettel, Aston Martin, Fernando Alonso, Alpine
action, TS-Live, Yas Marina Circuit, GP2222a, F1, GP, UAE Sebastian Vettel, Aston Martin AMR22, leads Fernando Alonso, Alpine A522
Vágólapra másolva!
A csapatot váltó spanyol reméli, hogy új társulása az Aston Martinnal a pilótaszerződése lejárta után is folytatódik.

A megérdemelt pihenés mellett a 41 éves Fernando Alonso egy másik csapatnál tölti a telet a 2023-as F1-es szezon felkészülésénél, ugyanis az Alpine-nál töltött évek után az Aston Martinhoz igazolt. A kétszeres világbajnoknak továbbra is vannak ambíciói, hogy más kategóriákban versenyezzen az F1-ben eltöltött idejét követően – ahogyan azt 2019-ben és 2020-ban is tette –, Alonso azt is látja, hogy a későbbiekben nem vezetői szerepkörbe is kerülhet az új munkáltatójánál.

nyilatkozta Alonso. –

hogy velük folytathassam, amit a következő néhány évben csinálok."

Alonso nem zárta ki, hogy visszatér a Dakar-ralira Forrás: Toyota

A Forma–1-ből való 2018-ban ideiglenesen távozó Alonsót tavaly elsősorban az akkorra beígért új szabályozás csábította vissza a sportágba, ám az F1-en kívül is rengeteg szép eredményt ért el a különböző sorozatokban. Azonkívül, hogy megnyerte a Le Mans-i 24 órás és a Daytonai 24 órás autóversenyt, és ezek segítségével az Endurance-világbajnokságot, indult többek között az Indianapolisi 500-as versenyen és a Dakar-ralin is. A folytatásban sem elképzelhetetlen, hogy ezek valamelyikén látjuk a spanyol pilótát.

„Nem tudom, hogy a sportkocsikat vagy a Dakart fogom válaszani. A sportkocsik csodálatosak, de bizonyos értelemben a bajnokság megnyerése, valamint a Le Mans és a Daytona megnyerése után talán nincs bennem az izgalom, hogy újra elérjek valamit. Míg például

Valóban: egyetlen Forma-1-es világbajnok sem nyerte meg a Dakar-ralit. Az F1-es pilóták közül a nyolcszoros futamgyőztes Jacky Ickx 1983-ban érte el ezt a bravúrt – amellett, hogy hat Le Mans-i egynapos győzelmet is megszerzett a belga autóversenyző a karrierje során.