Társoldalunk:

Alonso már a Forma-1 utáni pályafutásáról beszélt

2022.11.30. 07:42

A csapatot váltó spanyol reméli, hogy új társulása az Aston Martinnal a pilótaszerződése lejárta után is folytatódik.

A megérdemelt pihenés mellett a 41 éves Fernando Alonso egy másik csapatnál tölti a telet a 2023-as F1-es szezon felkészülésénél, ugyanis az Alpine-nál töltött évek után az Aston Martinhoz igazolt. A kétszeres világbajnoknak továbbra is vannak ambíciói, hogy más kategóriákban versenyezzen az F1-ben eltöltött idejét követően – ahogyan azt 2019-ben és 2020-ban is tette –, Alonso azt is látja, hogy a későbbiekben nem vezetői szerepkörbe is kerülhet az új munkáltatójánál.„Jelenleg semmi sem világos a fejemben, de azt tudom, hogy amikor abbahagyom a vezetést, akkor nagyjából 25 éves tapasztalattal fogok rendelkezni nyilatkozta Alonso. –

Tehát nyilvánvalóan nagyon hasznos lehetek bármelyik csapat számára, és remélem, hogy ez a csapat az Aston Martin lesz, hogy velük folytathassam, amit a következő néhány évben csinálok."

Alonso nem zárta ki, hogy visszatér a Dakar-raliraForrás: Toyota

A Forma–1-ből való 2018-ban ideiglenesen távozó Alonsót tavaly elsősorban az akkorra beígért új szabályozás csábította vissza a sportágba, ám az F1-en kívül is rengeteg szép eredményt ért el a különböző sorozatokban. Azonkívül, hogy megnyerte a Le Mans-i 24 órás és a Daytonai 24 órás autóversenyt, és ezek segítségével az Endurance-világbajnokságot, indult többek között az Indianapolisi 500-as versenyen és a Dakar-ralin is. A folytatásban sem elképzelhetetlen, hogy ezek valamelyikén látjuk a spanyol pilótát.

„Nem tudom, hogy a sportkocsikat vagy a Dakart fogom válaszani. A sportkocsik csodálatosak, de bizonyos értelemben a bajnokság megnyerése, valamint a Le Mans és a Daytona megnyerése után talán nincs bennem az izgalom, hogy újra elérjek valamit. Míg például a Dakar-ralinál motivál, hogy megnyerjem, amire nem hiszem, hogy volt már példa."

Valóban: egyetlen Forma-1-es világbajnok sem nyerte meg a Dakar-ralit. Az F1-es pilóták közül a nyolcszoros futamgyőztes Jacky Ickx 1983-ban érte el ezt a bravúrt – amellett, hogy hat Le Mans-i egynapos győzelmet is megszerzett a belga autóversenyző a karrierje során.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK