Alonso lustaságát szidja az előző csapattársa

Forma-1, Belga Nagydíj, Fernando Alonso
BWT Alpine Spanish rider Fernando Alonso pictured during the presentation of riders, ahead of the F1 Grand Prix of Belgium auto race, in Spa-Francorchamps, Sunday 28 August 2022. The Spa-Francorchamps Formula One Grand Prix takes place this weekend, from August 26th to August 28th. BELGA PHOTO JONAS ROOSENS (Photo by JONAS ROOSENS / BELGA MAG / Belga via AFP)
Vágólapra másolva!
Esteban Ocon azt állítja, az Alpine-nál neki kellett végezni a munka túlnyomó többségét a szimulátorban és a marketing tevékenységekkel. Örül, hogy Alonso az Aston Martinhoz igazolt.

Többször keveredtek konfliktusba egymással a pályán az Alpine pilótái, amivel pontokat is vesztettek és veszélybe sodorták a 4. helyet a konstruktőri bajnokságban. Most, hogy Fernando Alonso átment az Aston Martinhoz, Esteban Ocon keményebb hangnemre váltott és azt állítja (vélhetően túlzásba is esve), hogy rá hárult a háttérben zajló munka jelentős része.

„Továbbra is tisztelem Fernandót, de jó, hogy átigazolt az Aston Martinhoz és mindketten a saját utunkat járhatjuk" – nyilatkozta az Ouest France-nak.

Alonso az Alpine-tól az Aston Martinhoz szerződött Forrás: Belga via AFP/BELGA/Jonas Roosens

„Én végeztem az összes fejlesztési munkát a szimulátorban, ahogy a reklámtevékenységeket is."

Ezt az állítást nem tudjuk kívülről ellenőrizni. Alonso utódja Pierre Gasly lesz, akivel Ocon kapcsolata korábban kifejezetten rossz volt a régóta tartó rivalizálás miatt, és többen attól tartanak, ez kiújulhat az Alpine-nál.

A kétszeres bajnok spanyol nem a legjobb szájízzel távozott az Alpine-tól, az Aston Martinnál teljesített első teszt után viszont azt mondta „hálás" az istállónak és „mindig szép emlékekkel gondol majd rájuk."