Társoldalunk:

Alonso lustaságát szidja az előző csapattársa

2022.11.29. 13:40

Esteban Ocon azt állítja, az Alpine-nál neki kellett végezni a munka túlnyomó többségét a szimulátorban és a marketing tevékenységekkel. Örül, hogy Alonso az Aston Martinhoz igazolt.

Többször keveredtek konfliktusba egymással a pályán az Alpine pilótái, amivel pontokat is vesztettek és veszélybe sodorták a 4. helyet a konstruktőri bajnokságban. Most, hogy Fernando Alonso átment az Aston Martinhoz, Esteban Ocon keményebb hangnemre váltott és azt állítja (vélhetően túlzásba is esve), hogy rá hárult a háttérben zajló munka jelentős része.

„Továbbra is tisztelem Fernandót, de jó, hogy átigazolt az Aston Martinhoz és mindketten a saját utunkat járhatjuk" – nyilatkozta az Ouest France-nak.

Alonso az Alpine-tól az Aston Martinhoz szerződöttForrás: Belga via AFP/BELGA/Jonas Roosens

A munka 98%-át én végeztem, ő csak 2%-kal járult hozzá. Engem túlhajszoltak.„Én végeztem az összes fejlesztési munkát a szimulátorban, ahogy a reklámtevékenységeket is."

Ezt az állítást nem tudjuk kívülről ellenőrizni. Alonso utódja Pierre Gasly lesz, akivel Ocon kapcsolata korábban kifejezetten rossz volt a régóta tartó rivalizálás miatt, és többen attól tartanak, ez kiújulhat az Alpine-nál.

A kétszeres bajnok spanyol nem a legjobb szájízzel távozott az Alpine-tól, az Aston Martinnál teljesített első teszt után viszont azt mondta „hálás" az istállónak és „mindig szép emlékekkel gondol majd rájuk."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK