Társoldalunk:

Verstappen: Lambiase versenymérnökkel olyan a kapcsolatunk, mint egy házasság

2022.11.27. 15:03

Max Verstappen exkluzív interjúban mesélt a közte és a Forma-1-es versenymérnöke, Gianpiero Lambiase közötti dinamikáról.

Lambiase-t Verstappen mind a 35 nagydíjgyőzelme során a rádió másik végén hallhattuk, hiszen a holland versenymérnökeként dolgozott azóta, hogy a 2016-os Spanyol Nagydíjon kiérdemelte a Toro Rossótól a Red Bullhoz való előléptetését.
A RacingNews365.com-nak exkluzívan nyilatkozó Verstappent arról kérdezték, hogy más versenyzőkhöz hasonlóan ő is testvéri jellegű kapcsolatot ápol-e versenymérnökével.
"Valószínűleg inkább olyan, mint egy házasság" - viccelődött Verstappen - "Néha ordítozunk és kiabálunk egy kicsit egymással, de ez jó. Csak azt kell eldöntenünk, hogy ki a férj és ki a feleség!"

Lambiase más pilótapárosításra számított
A Red Bull előtt Lambiase a Jordan csapatnál dolgozott, majd átmenetileg a Midland, a Spyker és végül a Force India csapatánál is megfordult, ahol 2014-ig maradt, és rövid ideig Verstappen jelenlegi csapattársával, Sergio Pérezzel dolgozott együtt. Ezután a Red Bull lecsapott rá, de mint Verstappen elmondta, valószínűleg arra számított, hogy a Red Bull korábbi világbajnokával dolgozhat együtt.
Azt ígérték neki, hogy Sebastian Vettel mellett fog dolgozni, ezért aláírt. De két héttel később Vettel elment a Ferrarihoz. Aztán 2015-ben Danyiil [Kvyat] kellett megkezdenie a munkát.- mondta.
Néha még mindig nevetünk rajta, hogy megígérték neki, hogy együtt fog dolgozni Sebbel, végül az évek során nálam kötött ki!

Verstappen és Lambiase az egyik legütősebb párost alkotja az F1-es mezőnybenForrás: Getty Images via AFP/2017 Getty Images/Dan Istitene

A konkrét pilóta-mérnök párosítás sikerének köszönhetően Verstappen hozzátette, reméli, hogy a következő években is megmarad a munkakapcsolat.
Fontos, hogy ha egyszer működik, együtt maradjunk. Ha állandóan más versenymérnökkel kell dolgoznod, az nem hiszem, hogy jót tesz neked. Nem akarok váltani. Remélhetőleg ő sem akar." - mondta Verstappen.

Verstappen kizártnak tartja, hogy hosszútávon az F1-ben maradjon
A hollandot - akit 2028-ig szerződtettek a Red Bullhoz - ezután arról kérdezték, hogy elképzelhetőnek tartja-e, hogy F1-es karrierje hátralévő részében a Red Bullnál marad.
"Lehetséges" - válaszolta Verstappen, mielőtt tisztázta volna, hogy nem akar hosszabb karriert a sportágban.
Mindenesetre 40 éves koromig nem fogok az F1-ben versenyezni. Szóval még ha a szerződésem 2028-ban ki is fut, nem látom magamban, hogy ennél sokkal tovább maradnék. Túlságosan sok a verseny, ami nagyon kimerítő.

Forrás

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK