Vágólapra másolva!
George Russell visszatekintett első szezonjára Lewis Hamilton csapattársaként a Mercedesnél, a végén pedig elismerte, hogy "nem könnyű" a hétszeres világbajnok mellett versenyezni.

Russell - aki Valtteri Bottas helyére érkezett az Ezüstnyilakhoz 2022-re, miután három évet töltött a Williamsnél - egyből a mélyvízbe került a debütáló szezonjában, mivel a csapat minden próbálkozásuk ellenére sem tudta felvenni a versenyt a Red Bull és a Ferrari tempójával.
Ennek ellenére a 24 éves versenyző rendszeres pontszerzővé vált, és 275 ponttal a világbajnokság 4. helyén zárta az évet, míg Hamilton 240 ponttal karrierje legrosszabb teljesítményével a 6. helyén végzett. Russell a Brazil Nagydíjon élete első F1-es győzelmét is megszerezte a Mercedes színeiben.

Russell összegezte a 2022-es évet Hamilton csapattársaként
A nehéz szezonkezdet után Russell elismeri, hogy a csapat elég nagy utat járt be a szezon során, amely során őt is a saját teljesítőképessége határáig nyomta Hamilton.

- mondta Russell az F1 Nation podcastnek a szezonzáró Abu-Dzabi Nagydíj után.

George Russell és Lewis Hamilton is váratlan kihívás előtt találta magát a 2022-es szezonban, a Mercedes váratlanul rossz teljesítményével Forrás: Mercedes

A Mercedes célja, hogy "harcba szálljon" Bahreinben
Bár Russell képes meglátni a 2022-es év pozitívumait - leginkább a brazíliai győzelmét -, elismeri, hogy az alakulat sokkal többet szeretne elérni a következő szezonban.
"A pozitívumokat kell kivennünk a szezonból" - magyarázta.

Forrás