Társoldalunk:

Pérez keményen beszólt a Red Bull riválisainak

2022.11.26. 07:23

A mexikói kiállt a sokat szidalmazott csapattársa, Max Verstappen mellett, miután a hollandot rengeteg kritika érte a bikások költségplafon-túllépése kapcsán.

Miután kiderült, hogy a Red Bull megsértette a költségvetési szabályokat és átlépte a felső határt 2021-ben, többen amiatt kezdték kritizálni a csapatot, hogy ez tisztességtelen előnyhöz juttatta a vb-címig vezető úton Verstappent. Pérez azonban igazságtalannak tartja ezeket a kritikákat, és egyáltalán nem gondolja, hogy csapattársa a túlköltekezés miatt nyerte meg első bajnoki címét.

Pérez csapattársa pártját fogta a kritikákkal szembenForrás: AFP/Ben Stansall

„Ha a tényeket nézzük, Max nem emiatt nyerte meg a bajnokságot, ugyanis semmiféle teljesítményelőnyt nem kaptunk tőle – nyilatkozta a mexikói. – Azok a csapatok, amelyek ezt szeretnék kihasználni azzal, hogy rossz színben tüntetik fel a Red Bullt, egyszerűen igazságtalanok. Ez azt mutatja, hogy nem tudnak veszíteni."

Az idei pontverseny harmadik helyén végző pilóta kitért arra is, hogy egy riporterük miatt a Mexikóvárosi Nagydíj során Verstappen és a teljes Red Bull bojkottálta a Sky televíziós csatornát – Pérez elmondta, hogy ő is támogatta azt a bojkottot.

„Mindannyiunknak vigyázni kell arra, mit mondunk: a sofőröknek és a médiának is. A hírközlés ettől is függ, hogy rossznak vagy normálisnak minősül – mondta a mexikói. – Úgy gondolom, hogy mi is szerepet játszunk abban, hogy mi jelenik meg a médiában, márpedig a közösségi média egyre mérgezőbb, úgyhogy nem hiszem, hogy helyénvaló, hogy [a Sky Sports] rossz színben tüntette fel Maxet és a Red Bullt."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK