Társoldalunk:

A kétszeres világbajnok saját visszavonulását hasonlította Ricciardóéhoz

2022.11.26. 11:57

Mika Häkkinen szerint míg ő biztos volt abban, hogy nem tér vissza a Forma–1-be, addig az ausztrálban még látja a lehetőséget, hogy néhány éven belül újra a sportág egyik alappilótájává váljon. A finn azt is elmondta, hogy mit gondol Charles Leclerc és Sergio Pérez párharcáról.

A McLarentől kirúgott Daniel Ricciardo 2011 óta először nem lesz ott a rajtrácson a jövő évi szezonnyitón, ám a héten biztossá vált, hogy a Red Bull tesztpilótájaként így sem tűnik el a sportágból az ausztrál. A kétszeres világbajnok Mika Häkkinen 2001-es szezon végén távozott a Forma–1-ből két nehezebben alakult év után, így van tapasztalata abban, hogy milyen érzés egy karrier végefelé átélni egy gyengébb időszakot.
„Nagyszerű volt látni, hogy Daniel Ricciardo pontszerzéssel fejezte be a mclarenes pályafutását.Daniel jó pilóta, de ennyi F1-es év után fontos lehet a szünet írta az 54 éves finn expilóta. – Amikor én vonultam vissza a Forma–1-től, a McLaren csapatfőnöke, Ron Dennis meggyőzött, hogy ezt szabadságnak hívjam, de

már akkor tudtam, hogy nem térek vissza. Azonban szerintem Daniel más. Neki a néhány nehéz szezonja után csak újra meg kell találnia a motivációját, és erre 33 évesen van is még ideje."

Ricciardót 2023-ban legfeljebb szabadedzéseken láthatjuk a versenyhétvégék soránForrás: NurPhoto via AFP/Alessio Morgese/NurPhoto/Alessio Morgese

Häkkinen az írásában kitért arra is, hogy mit gondol az egyéni pontverseny második helyéért zajló küzdelemről. A szezonzárót Leclerc és Pérez pontazonossággal várta, ám Abu-Dzabiban a Ferrari jobb boksztaktikájának köszönhetően a monacói végzett a futam és az összetett másodikjaként.

„Szerintem Charles Leclerc fantasztikus versenyt zárt a második helyen, és bár Checo Pérez mindent beleadott, úgy gondolom, hogy Charles megérdemli ezt a 2. helyet – tette hozzá a finn. – Kilencszer indult a pole-ból, három nagydíjat nyert, és a szezon első felében úgy nézett ki, hogy igazi fenyegetés Max [Verstappen] számára. A második helyezés minden bizonnyal extra motivációt fog adni neki és mindenkinek a Ferrarinál, hogy jövőre a bajnoki címért küzdhessenek."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK