Társoldalunk:

Kubicának bele kell nyugodnia abba, hogy az F1-es karrierje végleg derékba tört

2022.11.25. 18:16

A lengyel pilóta mindössze két edzésen vett részt az Alfa Romeóval 2022-ben, és elismeri, hogy ez akár a végét is jelentheti főállású versenyzői karrierjének.

Robert Kubica azt mondja, nem tudja, mikor ül legközelebb Forma-1-es autóba, és elismerte, hogy versenyzői karrierje végleg véget érhet.
A 2008-as Kanadai Nagydíj győztese utoljára 2021-ben versenyzett az F1-ben az Alfa Romeóval a Holland és az Olasz Nagydíjon, miután Kimi Raikkönen Covid-tesztje pozitív lett.
Kubica később 2022-ben a Paul Ricardon és a Yas Marinán kapott edzéslehetőséget az Alfa Romeóval, a címszponzor Orlen - egy lengyel olajipari vállalat - támogatásának köszönhetően. 

Robert Kubicát a sportág egyik legtehetségesebb pilótájaként tartották számon a baleset előtt, amely végleg megpecsételte a versenyzői karrierjétForrás: Getty Images/2019 Getty Images/Lars Baron

Amikor megkérdezték, hogy ez lehet-e az utolsó versenye, Kubica azt mondta: "Nem tudom" - válaszolta a médiának, de elismerte, hogy bármilyen esetleges jövőbeli szerződéssel a csapatok hasznára szeretne lenni, semmiképp sem a terhükre.
Az egyetlen ok, amiért még itt vagyok, az az, hogy néha tartalékosként vezethetek, de valószínűleg az Abu-Dzabi hétvége volt számomra a utolsó lehetőségem.Ott van az Alfa Romeo fő partnere, az Orlen. Először nekik kell döntést hozniuk, hogy ők mit akarnak, és utána valószínűleg minden féllel tárgyalni fogok.
Bármi is lesz, akár ezzel a csapattal, akár más csapattal, meglátjuk, hogy tudok-e hasznos szerepet betölteni még a Forma-1-ben. Én sem akarok itt lenni, ha már semmit nem tudok nyújtani."

Kubica: Be lepődj meg, ha 38 évesen már nem kapsz több lehetőséget
A lengyel elmondta, hogy "megbékélt" azzal, hogy ez lehet az F1-es karrierje vége, hozzátéve, hogy mindig is reálisan látta az esélyeit. Utoljára 2019-ben teljesített teljes szezont az F1-ben a Williamsszel, mielőtt Nicholas Latifi érkezett volna a helyére.
Hozzátette: Megbékéltem a kialakult helyzettel. Végül is mindig nagyon reálisan láttam azt, hogy ki vagyok és mire számíthatok. Legyünk őszinték: 38 évesen az ember nem meglepődne meg, ha nem kapna többé vezetési lehetőséget.

2011. február 6-án Kubica súlyosan megsérült a Ronde di Andora rallyn történt balesetben, amelyben jobb alkarja teljesen összeroncsolódott.

A legöbben úgy vélték, hogy a visszatérése "szinte lehetetlen" lenne a sérülése miatt. Azóta azonban valamilyen formában mindig közel tudott maradni az F1-hez.

Forrás

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK