Társoldalunk:

Damon Hill: Vettel vissza fog térni az F1-be

2022.11.25. 10:03

Vettel a 2022-es szezonzáró Abu-Dzabi Nagydíjon 15 év után távozott az F1-ből. Az utolsó futamán a kilencedik helyről rajtolva a 10. helyen végzett, és ezzel megszerezte utolsó pontját a Forma-1-ben.
Ez egy újabb erős teljesítményt jelentett Vetteltől, aki hat pontszerző helyezést - és többször a nap versenyzője címet is - is bezsebelt a szezon második felében, miután júliusban bejelentette visszavonulását.

Damon Hill úgy véli, hogy Sebastian Vettel visszatér a Forma-1-be, annak ellenére, hogy visszavonult a sportágtól.
Továbbá azt is felvetette, hogy a pszichológia szerepet játszhatott abban, hogy Vettel elkezdett jól teljesíteni, rögtön azután, hogy úgy döntött: elhagyja a sportágat.Különösen érdekel, hogy a versenyzők hogyan tudják újra feléleszteni a vezetés iránti szenvedélyt- mondta Hill az F1 Nation podcastnek.
"Ha van bennük egy aprócska kétség... Mondjuk, kételkedsz abban, hogy akarsz-e még versenyző lenni, és nem élvezed, akkor nagyon nehéz jól teljesíteni.

Miután Vettel meghozta ezt a döntést, hogy 'Oké, nem leszek többé autóversenyző', hirtelen visszatért a jó teljesítménye - ez az én elméletem -, visszatért ahhoz, hogy élvezze amit csinál, és csak a vezetés kedvéért üljön autóba. És láss csodát, hirtelen a teljesítménye is a helyére került."

Hill: Vettelt nem utoljára láttuk
A négyszeres világbajnok még nem döntötte el, hogy milyen irányban folytatja a Forma-1-et követően, de mivel az elmúlt években arról vált ismertté, hogy különböző témákban szólalt fel, legyen az a környezetvédelem, vagy egyéb társadalmi problémák, valószínűnek tűnik, hogy aktivista tevékenysége folytatódni fog. Hill arra számít, hogy a négyszeres világbajnok még valamilyen módon hozzá fog járulni a Forma-1-hez.
"Nem láttuk őt utoljára" - nyilatkozta Hill.
Vissza fog térni a Forma-1-be valamilyen formában, mert érdeklődünk iránta, sokaknak hiányozni fog a mezőnyből. Hatalmas része volt ennek a sportnak, szóval biztos vagyok benne, hogy újra láthatjuk majd. De azt hiszem, valószínűleg szüksége van egy kis térre, némi időre és perspektívára.

Vettel "felszabadító, de ijesztő" változás előtt áll
Hill úgy véli, hogy Vettel most, hogy az F1-től eltávolodik, képes lesz hátralépni és átlátni a dolgait.
Vakító ez a sport. Látod a világot a paddockból, a rajtrácsról, a pilótafülkéből. A Forma-1 - amíg benne vagy - sosem fog elenyészőnek tűnni, de valljuk be, hogy vannak fontosabb dolgok is a világon - folytatta az 1996-os világbajnok.

Vettelnek a sportban eltöltött 15 éves pályafutása során először nem lesz Forma-1-es szezonja, amire készülnie kell, így Hill szerint jövőre új tapasztalatokkal kell szembenéznie.
"2023 elején felébredhet, és a saját menetrendjét készítheti el, ami felszabadító, de egyben elég ijesztő is" - tette hozzá Hill.
Nagyon fiatal még. Én 40 évesen hagytam abba. Ő most 35 éves, szóval még mindig nagyon-nagyon fiatal.

Forrás

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK