Társoldalunk:

Olasz média: Binotto távozása a küszöbön áll a Ferrarinál

2022.11.25. 15:19

A spekulációk egy viharos szezont követően kezdtek felerősödni, amelyben a Ferrari nem tudott élni szinte egyetlen kínálkozó lehetőséggel sem a versenyhétvégék során. A frusztráció a csapaton belül egyre csak erősödött az idény folyamán, a szurkolók pedig Binotto lemondását kezdték el követelni.

A Sky Sport és a Corriere della Sera olasz médiumok arról számolnak be, hogy a Ferrari pénteken bejelenti, hogy a két fél elválik egymástól.
A Ferrari 2022-ben remekül kezdett, hiszen az első négy futamból kettőt megnyert, amivel Charles Leclerc 34 ponttal megelőzte a címvédő Max Verstappent.
A sorozatos megbízhatósági problémák, műszaki hibák és a versenyzői bakik azonban lehetővé tették, hogy a Red Bull megelőzze őket a versenyzői és a konstruktőri bajnokságban, és végül mindkét bajnoki címet megszerezzék.
Ennek következtében a Ferrari elnöke, John Elkann állítólag elvesztette a Binottóba vetett bizalmát, ami ahhoz vezetett, hogy 28 év után felajánlotta lemondását a csapatnál.

John Elkann és Mattia Binotto útjai véglegesen szétválhatnak a 2022-es pocsék szezont követőenForrás: Scuderia Ferrari Press Office/Foto Colombo Images

Mindez azután történt, hogy az olasz médiában korábban találgatások jelentek meg, amelyeket a csapat a hónap elején még kénytelen volt cáfolni. A RacingNews365.com hírportál felvette a kapcsolatot a Ferrarival ahonnan egyelőre nem nyilatkoznak a hírrel kapcsolatban.

Forrás

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK