Kitálalt a ralivilágbajnok édesapa a Ferrari küszködő pilótájáról

Forma-1, Carlos Sainz, Abu-Dzabi Nagydíj 2022, péntek
Ferrari's Spanish driver Carlos Sainz Jr arrives before the first practice session ahead of the Abu Dhabi Formula One Grand Prix at the Yas Marina Circuit in the Emirati city of Abu Dhabi on November 18, 2022. (Photo by Ben Stansall / AFP)
Vágólapra másolva!
A 2022-es szezonban rengeteget szenvedő Carlos Sainz Jr. édesapja szerint jobban fekszik majd fiának a jövő évi Ferrari, mint amennyire az idei.

A 28 éves spanyol pilóta ugyan a 2021-ben szerzett négy dobogójához képest idén kilencet szerzett, és 2022-ben megszerezte az első futamgyőzelmét és pole pozícióját is, az összetettbeli helyezésén ez nem látszott. Míg tavaly a kimagasló Red Bull és Mercedes mögött a legeredményesebbnek számított a pontversenyben elért ötödik helyével, addig

idén a bikások mellett csapattársa (Charles Leclerc) és George Russell is nagy különbséggel megelőzte.

Sainz nem tudott javítani az összetettbeli helyén 2021-hez képest Forrás: AFP/Ben Stansall

Ebben jelentős szerepet játszott a hat kiesése, aminek egy részét műszaki hiba okozta.

1997 óta nem fejezett be annyiszor idő előtt futamot Ferrari-pilóta, mint idén Sainz – akkor Eddie Irvine esett ki hétszer.

Az F1-75 megbízhatósági problémái mellett azonban a konstrukcióval sem találta meg az összhangot a szezonban, még az idény második felében is komoly gondjai voltak az autóval.

Édesapjának, a kétszeres ralivilágbajnok és háromszoros Dakar-rali-győztes Carlos Sainz Sr.-nak azonban már a jövő év jár a fejében fiát illetően.
„A legfontosabb, hogy Carlos egyre jobb lett. A hat kiesése nyilvánvalóan sok pontba került, ám végül jó teljesítménnyel zárta az évet, és az autóban is kezdte kényelmesebben érezni magát, amit az austini pole-jával és az utolsó két futamon is bizonyított.

nyilatkozta az idősebbik Sainz. – Voltak problémák a stratégiával, ezt kár lenne tagadni, de összességében helyre kell hozni a dolgokat és tanulni kell a hibákból.

Nyugalom, hidegvér és pontos elemzés szükséges a következő szezonra."