Társoldalunk:

Felháborítónak tartja Verstappen kifütyülését az egykori F1-es pilóta

2022.11.24. 10:05

Martin Brundle elárulta, hogy Max Verstappen könnyed, Abu-Dzabi Nagydíjon aratott győzelme után a holland közönség általi kifütyülése nagyon szomorúvá tette őt.

Sorozatban harmadik alkalommal nyerte meg a szezonzárót a Red Bull holland pilótája, aki az idei 15. futamgyőzelmét is hatalmas fölénnyel szerezte meg. A négy futammal a vége előtt megnyert második világbajnoki cím óta sok dolog történt Verstappennel, hiszen a Sky televízióval szembeni bojkottja, a Red Bull költségplafon-átlépése és a Brazíliában megszegett csapatutasítás is sokaknak nem tetsző akció volt. Korábban Lewis Hamilton hazai pályáján is kifütyülték és az ellenséges fogadtatás Abu-Dzabiban sem maradt el a közönségtől.

Nagyon szomorú voltam, amikor a végén hallottam a füttyszót Max feléírta Brundle a verseny utáni elemzésében. – Ezt korábban is megtapasztalhattuk [Michael] Schumacher, [Sebastian] Vettel, Nico Rosberg és mások esetében az elmúlt évtizedekben különféle történések után, amikor a szurkolók erős benyomást kaptak valakiről, noha nem tudják pontosan, mi történt meg és mi nem. A Red Bull és Verstappen talán bölcsebben is viselkedhetett volna Mexikóban és Brazíliában, és a csapat betarthatta volna a költségplafont, de semmi sem feledtetheti el az idei szezonban nyújtott domináns teljesítményüket."Michael Schumacher egykori csapattársa azt is elárulta, hogy Verstappen rekordnak számító 15. szezonbeli győzelmének stílusa a németre emlékeztette.

Kommentálás közben Max Verstappen vezetését »Michael Schumacher-szerűnek« írtam le, mert bármennyire is lassúnak tűnt az autójával, hogy megóvja a gumikat, így is távolodott a mezőnytől" – állította a 63 éves exversenyző.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK