Felháborítónak tartja Verstappen kifütyülését az egykori F1-es pilóta

Forma-1, Max Verstappen, Red Bull, Abu-Dzabi Nagydíj 2022, szombat
ABU DHABI, UNITED ARAB EMIRATES - NOVEMBER 19: Pole position qualifier Max Verstappen of the Netherlands and Oracle Red Bull Racing celebrates in parc ferme during qualifying ahead of the F1 Grand Prix of Abu Dhabi at Yas Marina Circuit on November 19, 2022 in Abu Dhabi, United Arab Emirates. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Martin Brundle elárulta, hogy Max Verstappen könnyed, Abu-Dzabi Nagydíjon aratott győzelme után a holland közönség általi kifütyülése nagyon szomorúvá tette őt.

Sorozatban harmadik alkalommal nyerte meg a szezonzárót a Red Bull holland pilótája, aki az idei 15. futamgyőzelmét is hatalmas fölénnyel szerezte meg. A négy futammal a vége előtt megnyert második világbajnoki cím óta sok dolog történt Verstappennel, hiszen

a Sky televízióval szembeni bojkottja, a Red Bull költségplafon-átlépése és a Brazíliában megszegett csapatutasítás is sokaknak nem tetsző akció volt.

Korábban Lewis Hamilton hazai pályáján is kifütyülték és az ellenséges fogadtatás Abu-Dzabiban sem maradt el a közönségtől.

írta Brundle a verseny utáni elemzésében. – Ezt korábban is megtapasztalhattuk [Michael] Schumacher, [Sebastian] Vettel, Nico Rosberg és mások esetében az elmúlt évtizedekben különféle történések után, amikor a szurkolók erős benyomást kaptak valakiről, noha nem tudják pontosan, mi történt meg és mi nem. A Red Bull és Verstappen talán bölcsebben is viselkedhetett volna Mexikóban és Brazíliában, és a csapat betarthatta volna a költségplafont, de

Michael Schumacher egykori csapattársa azt is elárulta, hogy Verstappen rekordnak számító 15. szezonbeli győzelmének stílusa a németre emlékeztette.

– állította a 63 éves exversenyző.