Társoldalunk:

Ezt a jövőt jósolja Schumachernek egy közeli hozzátartozója

2022.11.24. 12:21

Ralf Schumacher úgy véli, hogy unokaöccsének, Micknek tartalékpilóta szerepet kellene betöltenie a Mercedesnél, miután elveszítette az ülését a Haasnál.

Miután a Haas Nico Hülkenberget választotta Kevin Magnussen csapattársának a 2023-as szezonra, Mick Schumacher F1-es hely és konkrét jövőkép nélkül maradt. A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff már korábban kifejezte érdeklődését a 23 éves pilóta szerződtetése iránt, amennyiben elérhetővé válik, és most, hogy ez megtörtént, meg is valósulhat az átigazolás. A versenyző nagybátyja, a korábban a Forma–1-ben is szereplő Ralf Schumacher úgy véli, hogy a Mercedes túl jó hely a fejlődéshez ahhoz, hogy Mick visszautasítsa.

Mick Schumacher a Mercedeshez kerülhetForrás: Andy Hone / LAT Images/LAT Images/Haas F1 Team/Andy Hone

„Mick számára ez határozottan ésszerű lépés lenne, mert olyan csapattal dolgozhat, amely sok tapasztalattal rendelkezik, és segíthet neki a fejlődésben – állította Ralf Schumacher. – A Haas és a Mercedes folyamatai különböznek, és ez az, amiből Mick profitálhat. Mindenképpen fontos lenne számára, hogy egy olyan csapattal dolgozzon, mint a Mercedes, hogy szimulátormunkát végezzen és tanuljon Lewis Hamiltontól és George Russelltől, akik futamgyőzelmi tapasztalattal, vagy Hamilton esetében világbajnoki cím tapasztalatával is rendelkezik."

A Williams, a Jordan és a Toyota egykori versenyzője úgy gondolja, hogy Mick nagyobb támogatottságot érezne a Mercedesnél – ahol édesapja is befejezte a pályafutását –, mint a Haasnál
„Hamilton az életkorát tekintve elérte azt a szakaszt, amikor sokat tud átadni a fiatal versenyzőknek – folytatta Schumacher. – Összességében egyszerűen hihetetlen lenne, ha Mick ezzel a két pilótával és egy ilyen csapattal dolgozna, különösen azért, mert konkrétan őt akarják. Nehéz ennél egyértelműbben megfogalmazni, ahogy Toto Wolff tette. Mick számára is nagy pozitívum, hogy

végre egy olyan csapatban lehetne, amely mögötte áll."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK