Bejelentették Daniel Ricciardo új csapatát

Forma-1, Sao Pauló-i Nagydíj 2022, péntek, Daniel Ricciardo
McLaren Australian driver Daniel Ricciardo arrives to the paddock area at the Interlagos racetrack in Sao Paulo, Brazil, on November 11, 2022, two days ahead of the 2022 Brazil Formula One Grand Prix. (Photo by MAURO PIMENTEL / AFP)
Vágólapra másolva!
Daniel Ricciardót bejelentették a Red Bull tartalékpilótájának a 2023-as szezonra, így Max Verstappen és Sergio Perez mellé kerül. Ricciardo szerepe a tesztekre, a szimulátoros munkára és a csapattal végzett kereskedelmi tevékenységekre összpontosul.

Ricciardo 2014 és 2018 között volt a csapat tagja, ez idő alatt nyolc futamot nyert, mielőtt a Renault-hoz, majd a McLarenhez igazolt. A közleményében a 33 éves pilóta arról beszélt, hogy a McLarennél töltött nehéz szezon után szeretne feltöltődni és újra fókuszálni.

„A mosoly mindent elmond, nagyon izgatott vagyok, hogy 2023-ban harmadik versenyzőként térhetek haza a Red Bullhoz. Már

de őszintén hálás vagyok Christian [Horner], [Helmut] Marko és az egész csapat fogadtatásáért – mondta Ricciardo. – Számomra rendkívül vonzó az a lehetőség, hogy hozzájáruljak az F1 legjobb csapatához, és általa legyek körülvéve, miközben

Alig várom, hogy együtt lehessek a csapattal és segítsem a szimulátoros munkát, a teszteket és a kereskedelmi tevékenységeket."