Társoldalunk:

Bejelentették Daniel Ricciardo új csapatát

2022.11.23. 14:33

Daniel Ricciardót bejelentették a Red Bull tartalékpilótájának a 2023-as szezonra, így Max Verstappen és Sergio Perez mellé kerül. Ricciardo szerepe a tesztekre, a szimulátoros munkára és a csapattal végzett kereskedelmi tevékenységekre összpontosul.

Ricciardo 2014 és 2018 között volt a csapat tagja, ez idő alatt nyolc futamot nyert, mielőtt a Renault-hoz, majd a McLarenhez igazolt. A közleményében a 33 éves pilóta arról beszélt, hogy a McLarennél töltött nehéz szezon után szeretne feltöltődni és újra fókuszálni.

„A mosoly mindent elmond, nagyon izgatott vagyok, hogy 2023-ban harmadik versenyzőként térhetek haza a Red Bullhoz. Már nagyon sok szép emlékem van az itt töltött időről, de őszintén hálás vagyok Christian [Horner], [Helmut] Marko és az egész csapat fogadtatásáért – mondta Ricciardo. – Számomra rendkívül vonzó az a lehetőség, hogy hozzájáruljak az F1 legjobb csapatához, és általa legyek körülvéve, miközben kapok egy kis időt a feltöltődésre és a fókuszálásra is. Alig várom, hogy együtt lehessek a csapattal és segítsem a szimulátoros munkát, a teszteket és a kereskedelmi tevékenységeket."