Egy lépésre Schumacherék sikerétől a Leclerc-fivérek

Forma-1, Arthur Leclerc
Arthur Leclerc arrives the circuit ahead of the Formula 3 round in Spielberg, Austria on July 7, 2022. (Photo by Jakub Porzycki/NurPhoto) (Photo by Jakub Porzycki / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
Közelebb kerültünk ahhoz, hogy Michael és Ralf Schumacher után újra legyen testvérpár az F1 mezőnyében, mivel Charles Leclerc öccse jövőre a Forma-2-ben fog versenyezni.

A Ferrari klasszis pilótájának, Charles Leclerc-nek az öccse, Arthur is autóversenyző, és jövőre már a Forma-1 előszobájának számító F2-ben láthatjuk őt, mivel a DAMS istálló bejelentette a szerződtetését.

A korábbi F1-es pilóta Charles Pic által irányított csapat ez előző években nem szerepelt jól, de 2017-től 2019-ig mindegyik szezonban adott pilótát a bajnokság dobogósai közé, például Alexander Albon és Nicholas Latifi személyében.

Arthur Leclerc Forrás: NurPhoto via AFP/Jakub Porzycki/NurPhoto/Jakub Porzycki

A most 21 éves Arthur Leclerc egyelőre kevésbé képvisel átütő erőt az utánpótlás sorozatokban, mint a bátyja:

Charles egyetlen, bajnoki címmel záruló évet töltött az F3-ban, öccse kettőt, egy 10. és egy 6. hellyel az összetettben, összesen három futamgyőzelmet szerezve. Először a héten kóstol bele új csapatának autójába az Abu-Dzabiban szerdától péntekig rendezett rendezett teszten. Ahhoz, hogy a Forma-1-be felléphessen, a tapasztalatok alapján 2-3 éven belül jó eredményeket kell elérnie, különben a következő generáció felé fordul a csapatok figyelme.

Az F1-ben versenyző testvérpárosok közül Michael és Ralf Schumacher a legismertebb, előttük az 1990-es évek elején a világbajnok Jack Brabham fiai, David és Gary próbáltak szerencsét. Ismertnek számítanak még legalább az egyik tag miatt a mexikói pálya névadói, Pedro és Ricardo Rodríguez, Gilles és idősebb Jacques Villeneuve, a világbajnok Emerson Fittipaldi, Jackie Stewart és Jody Scheckter és fivéreik, Wilson, Jimmy és Ian.