Társoldalunk:

Max uralta a hétvégét, a versenyt és a szezont - nemzetközi sajtóvisszhang

2022.11.22. 07:51

A nemzetközi sajtó elsősorban a szezont uraló Max Verstappent élteti a vasárnapi idényzáró Forma-1-es Abu-Dzabi Nagydíj másnapján, de megemlékezik a visszavonuló Sebastian Vettelről is.

Nagy-Britannia
Guardian:
Max Verstappen ugyanazzal a domináns, milliméterpontosságú teljesítménnyel győzött a szezonzárón, amellyel a második világbajnoki címét bebiztosította.The Sun:
Max Verstappen szezonbeli 15. győzelmét aratta az Abu-Dzabi Nagydíjon, miközben Lewis Hamilton két körrel a vége előtt feladásra kényszerült. AMercedes pilótája az utóbbi 15 évben mindig nyert legalább egyszer, de idén - egy rosszul tervezett autóval és Verstappen dominanciájával - véget ért a sorozata.Daily Mirror:
Verstappen a pole pozícióból rajtolt, majd elhúzott, hogy aztán kényelmesen nyerje a versenyt. Az igazi csata a futam és az összetett második helyéért zajlott Charles Leclerc és Sergio Pérez között.

Spanyolország
Marca:
A Ferrarit sokszor kritizálták a stratégiai hibái miatt, Abu-Dzabiban azonban sikerült Charles Leclerc-t egyetlen kiállással a második helyre vezetnie.La Vanguardia:
Max Verstappen idei 15. futamgyőzelmével elérhetetlen magasságba emelte a szezonbeli sikerek viszonyítási alapját.

Franciaország
Le Figaro:

Max Verstappen nem adja fel. Már kétszeres világbajnokként, az egy idényen belül aratott futamgyőzelmek rekordereként az Abu-Dzabiban aratott sikerrel akarta befejezni az évet. 

Olaszország
Gazzetta dello Sport:
Max uralta a hétvégét és a versenyt is, ahogy az egész szezont.Vettel nagy örökséget hagy maga után. Bravissimo Leclerc: intelligenciával és tehetséggel megszerezte a második helyet.

Ausztria
Kronen-Zeitung:
Verstappen a rajttól a célig irányította a futamot.

Svájc
Tages-Anzeiger:
Sebastian Vettel karrierje során négyszer is első lett az autós gyorsasági világbajnokságon. Abu-Dzabiban, utolsó versenyén élvezte az utolsó köreit, de meg kellett elégednie a tizedik hellyel.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK