Társoldalunk:

Marko: Verstappen helyett magát kell okolnia Péreznek a kudarcért

2022.11.21. 17:48

A Red Bull második legfontosabb döntéshozó embere szerint Pérez rosszul bánt a gumikkal és Hamilton előzésénél is időt vesztett, ezért nem tudta megkaparintani az ezüstérmet az összetettben.

Nem sikerült fennállása során először a Red Bull pilótáinak kisajátítani a tabella első két helyét. Az utolsó futamon az döntött Sergio Pérez és Charles Leclerc csatájában, hogy melyikük végez előrébb.

Ez az utolsó pillanatig nyitott kérdés volt, mert a bokszban eggyel többször járó Pérez a frissebb gumin nagyot hajrázott és felzárkózott a 2. helyezett ferrarisra, de pont elfogytak a körök, mire támadási közelségbe került volna. Helmut Marko szerint a mexikói magát okolhatja, amiért nem jött össze a kívánt eredmény.

Pérez kikapott Leclerc-tőlForrás: Getty Images/Getty Images / Red Bull Content Pool/Mark Thompson

„A két kiállás helyes választás volt vele, de a Ferrari gumikopása sokkal jobb volt, mint amire számítottunk – nyilatkozta az istálló második legfontosabb döntéshozó embere a Red Bullhoz tartozó Servus TV-nek. – [Carlos] Sainz úgy ment, ahogy vártuk, de Leclerc nem!"
Nagyon szoros volt a végén, de Pérez hibázott a futam elején azzal, hogy túl keményen bánt a gumikkal és a tervezettnél hamarabb ki kellett hívnunk a bokszba.„Később megpróbálta megelőzni [Lewis] Hamiltont, aki egyből visszaelőzte [mielőtt végleg lehagyta]. Ezzel 1,3 másodpercet vesztett."

Marko nem említette, de Pérez azzal is pórul járt, hogy két lekörözött csatája során nem engedték el zökkenőmentesen. A versenyző ezzel szemben azt kifogásolta, hogy amikor az élen haladó Max Verstappen nyomában autózott, nem engedték előre és nem tudta az optimális tempót menni.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK