Vágólapra másolva!
Toto Wolff elárulta, milyen lépést tervez. Lewis Hamiltonnak a gumiteszt miatt egyszer még vezetnie kell az autót, de alig várja, hogy utoljára tegye.

A Mercedes épphogy folytatta a sorozatát és zsinórban a tizenegyedik szezonjában is szerzett futamgyőzelmet, de összességében nem lehet büszke a teljesítményére, hiszen az új műszaki szabályokat hozó 2022-ben már az első versenyek óta látszott, hogy kívülállók lesznek a világbajnoki küzdelemben. Néhány futamon voltak villanásaik, de a konstruktőri bajnokságban a Red Bull mellett a Ferrari is megelőzte őket.

– mondta a Sky Sportsnak a kasztnit és a motort fejlesztő központra utalva. – Ez egy jellemépítő szezon volt."

Jól látható helyre teszik ki ezeket az autókat Forrás: Mercedes-Benz AG/© Jiri Krenek for Mercedes-Benz Grand Prix Ltd./Jiri Krenek

Bár a szezon véget ért, egy tesztnap még vár a csapatokra Abu-Dzabiban kedden, amelyen a Pirelli jövő évi abroncsait vizsgálják azok véglegesítése előtt.

„Alig várom a keddi nap végét, ekkor kell utoljára vezetnem ezt a cuccot" – mondta Lewis Hamilton az autóról.

„Nem tartozik azon autók közé, amelyik megtartására igényt tartanék a szerződésemben!"

„Azt hiszem, a csapatnál mindegyik tudja, mik a problémák, mi siklott félre. Bízom benne, hogy jövőre olyan autót építenek, ami egyik problémát sem cipeli."

George Russell a 4., Hamilton a 6. helyen végzett a tabellán. A hétszeres világbajnok még sohasem zárt ennyire hátul a karrierje során, ez most úgy jött össze az utolsó pillanatban, hogy műszaki hiba miatt kiesett a szezonzárón. Ez volt az első olyan idénye is a Forma-1-ben, amikor egyetlen futamot sem nyert.