Vágólapra másolva!
Christian Horner úgy véli, hogy 2022-ben egyetlen versenyző sem lett volna képes felvenni a versenyt Max Verstappennel ugyanabban az autóban. Ezt Sergio Pérez védelmében jelentette ki, miután a mexikói versenyzőnek hamar elszálltak a bajnoki reményei már a szezon kezdeti szakaszában.

A mexikói a világbajnokság harmadik helyén végzett, miután a szezonzáró Abu-Dzabi Nagydíjon Charles Leclerc-rel csatázott a második helyért.
Pérez 305 ponttal zárta a szezont, míg Verstappen - aki a Japán Nagydíjon megszerezte második bajnoki címét - 454 pontot gyűjtött, és eközben megdöntötte az egy szezonban szerzett legtöbb győzelem rekordját is.
Miközben Pérez a bajnokságban a második helyért küzdött, Verstappennel való kapcsolata

Brazíliában reflektorfénybe került, amikor a holland visszautasította a csapat utasítását, hogy engedje el Pérezt.

Mindketten azt állították a botrányos eset után, hogy a helyzetet megbeszélték és megoldották.

Arra a kérdésre, hogy megkönnyebbült-e a csapat, hogy ezek az elvesztett pontok végül nem befolyásolták Pérez Abu-Dzabiban elért eredményét, Horner azt mondta, hogy inkább a négyszeres futamgyőztes szezonját szeretné egészében nézni, mint egyetlen futamra koncentrálni.

Horner: Pérez sok tanulságot fog levonni 2022-ből
"Úgy gondolom, hogy a szezont egészében kell nézni, és azt hiszem, ha megnézzük, mind Charles, mind Checo esetében beszélhetünk elszalasztott lehetőségekről, amely miatt bánkódhatnak" - mondta Horner a médiának.

Szerintem rengeteg pozitívumot fog magával vinni. Ez volt az első alkalom, hogy az első háromban végzett a világbajnokságban, és azt hiszem, hogy sok tanulságot fog levonni ebből az évből."

Verstappen jelenleg a teljesítménye csúcsán van a csapatfőnök szerint
Pérez 2022-ben nem tudta kihívni Verstappent a bajnoki címért, Horner azonban úgy véli, hogy ez túl nagy feladat lett volna bármelyik versenyző számára a rajtrácson.

- mondta a csapatfőnök.

Pérez viszont reménykedik abban, hogy 2023-ban "erősebben térhet vissza", abban az évben, amikor a 32 éves versenyző harmadik szezonját kezdi majd meg Verstappen csapattársaként a Red Bullnál.
Forrás