Vágólapra másolva!
A győztes Max Verstappen jövőre megpróbálja túlszárnyalni idei eredményeit, míg a bajnoki ezüstérmet az utolsó futamon elvesztő csapattársa kifejtette, hogy sokat kell javulnia a gumik kezelésében.

Max Verstappen simán behúzta a szezon utolsó futamát, a fő kérdés végig az volt, hogy Sergio Pérez vagy Charles Leclerc szerzi-e meg az ezüstérmet a bajnokságban. A csata végül stílusosan úgy dőlt el, hogy a futamon is a 2. helyért vívtak meg.

Nagy csata volt a szezonzárón a 2. helyért Forrás: AFP/Karim Sahib

Hiába Pérez indult a kedvezőbb pozícióból, a Ferrari kiénekelte a sajtot a szájából, mivel egy hajszállal jobbnak bizonyult Leclerc egykiállásos stratégiája. „Sajnos így alakult, néha ennyire szorosan alakul a Forma–1, de összességében boldog lehetek, hiszen csapatként mindent megtettünk az egész szezonban. Reméljük, még ennél is erősebben térünk vissza jövőre!" – nyilatkozta a mexikói.

Leclerc ellenben érthetően boldogan értékelt.

„110 százalékot nyújtottunk az első körtől kezdve, tökéletes versenyünk volt, ebben nem volt több! Tudtuk, hogy eltérő stratégiát kell választanunk ahhoz, hogy legyőzzük Checót. A gumikezelésünk ma nagyon jó volt, bevált az egykiállásos taktika, úgyhogy nagyon boldog vagyok!"

„Remélem, hogy jövőre már a világbajnoki címért is tudunk harcolni, de a tavalyi állapothoz képest idén is rengeteget léptünk előre. A szezon második felében stratégiai szempontból és a versenytempóban is sokat javultunk, de a téli szünetben azon fogunk dolgozni, hogy még jobban felzárkózzunk a Red Bullra."

Verstappen simán nyert Forrás: AFP/Karim Sahib

Verstappen 15-nél állította meg a számlálót az egy szezonban aratott győzelmek rekordjával. „Az egész futam a gumikezelésről szólt, és szerencsére mind a közepesekre, mind a keményekre jól tudtam vigyázni. Nagy élmény újra nyerni itt, a 15 győzelem pedig egészen hihetetlen érzést nyújt – mondta. – Nagyon élveztem a közös munkát a csapattal, elképesztő eredményeket értünk el, amit nagyon nehéz lesz megismételni. De éppen ez ad óriási motivációt a jövő szezonra, hogy megpróbáljuk túlszárnyalni mindezt."