Társoldalunk:

Leclerc a Ferrari tökéletes futamát méltatja, Pérez elmondta, miben kell fejlődnie

2022.11.20. 16:07

A győztes Max Verstappen jövőre megpróbálja túlszárnyalni idei eredményeit, míg a bajnoki ezüstérmet az utolsó futamon elvesztő csapattársa kifejtette, hogy sokat kell javulnia a gumik kezelésében.

Max Verstappen simán behúzta a szezon utolsó futamát, a fő kérdés végig az volt, hogy Sergio Pérez vagy Charles Leclerc szerzi-e meg az ezüstérmet a bajnokságban. A csata végül stílusosan úgy dőlt el, hogy a futamon is a 2. helyért vívtak meg.

Nagy csata volt a szezonzárón a 2. helyértForrás: AFP/Karim Sahib

Hiába Pérez indult a kedvezőbb pozícióból, a Ferrari kiénekelte a sajtot a szájából, mivel egy hajszállal jobbnak bizonyult Leclerc egykiállásos stratégiája. „Sajnos így alakult, néha ennyire szorosan alakul a Forma–1, de összességében boldog lehetek, hiszen csapatként mindent megtettünk az egész szezonban. Reméljük, még ennél is erősebben térünk vissza jövőre!" – nyilatkozta a mexikói.
Nagyon jó pillanataim, jó csatáim voltak az idényben, de végig szenvedtem a gumikkal, ebben tehát sokat kell még fejlődnöm.

Leclerc ellenben érthetően boldogan értékelt.

„110 százalékot nyújtottunk az első körtől kezdve, tökéletes versenyünk volt, ebben nem volt több! Tudtuk, hogy eltérő stratégiát kell választanunk ahhoz, hogy legyőzzük Checót. A gumikezelésünk ma nagyon jó volt, bevált az egykiállásos taktika, úgyhogy nagyon boldog vagyok!"

„Remélem, hogy jövőre már a világbajnoki címért is tudunk harcolni, de a tavalyi állapothoz képest idén is rengeteget léptünk előre. A szezon második felében stratégiai szempontból és a versenytempóban is sokat javultunk, de a téli szünetben azon fogunk dolgozni, hogy még jobban felzárkózzunk a Red Bullra."

Verstappen simán nyertForrás: AFP/Karim Sahib

Verstappen 15-nél állította meg a számlálót az egy szezonban aratott győzelmek rekordjával. „Az egész futam a gumikezelésről szólt, és szerencsére mind a közepesekre, mind a keményekre jól tudtam vigyázni. Nagy élmény újra nyerni itt, a 15 győzelem pedig egészen hihetetlen érzést nyújt – mondta. – Nagyon élveztem a közös munkát a csapattal, elképesztő eredményeket értünk el, amit nagyon nehéz lesz megismételni. De éppen ez ad óriási motivációt a jövő szezonra, hogy megpróbáljuk túlszárnyalni mindezt."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK