Társoldalunk:

Leclerc-t szidalmazva poénkodott két pilóta interjú közben - videó

2022.11.20. 09:01

George Russell és Lando Norris a hatodik és a hetedik helyről indulhat az Abu-Dzabi Nagydíjon, az időmérő után pedig egymást ugratták a McLaren pilótájának múlt heti, brazíliai balesetével.

Norris a Sao Pauló-i Nagydíj elején ütközött össze Charles Leclerc-rel, amiért ötmásodperces büntetést kapott – amiről utólag úgy nyilatkozott, hogy szigorúnak érzi, mert szerinte versenybaleset történt –, később pedig műszaki hiba miatt fel is kellett adnia a futamot.

Abu-Dzabiban nem sikerült a múlt héten, betegen elért negyedik helyet megismételnie az időmérőn, de így is a középmezőny éléről, a hetedik pozícióból rajtolhat – honfitársa, George Russell mögül. A Mercedes pilótája éppen nyilatkozott a Sky Sports-nak, amikor Norris is megérkezett a stábhoz, így a két pilóta egymással is elkezdett beszélgetni.

Russell megkérdezte versenytársát, ő indul-e a hetedik helyről, majd amikor a mclarenes igennel válaszolt, elmondta, akkor jobb lesz, ha óvatosan tekintget a tükrébe holnap. Ne csinálj úgy, mint Leclerc!" – vágott vissza honfitársának Norris, amire Russell előbb azzal viccelődött, hogy „úgy hallottam, a te hibád volt", ám később igazat adva neki elmondta, szerinte is csak versenybaleset történt.

Norris később a saját abu-dzabi időmérőjét is értékelte.
„Jó kvalifikáció volt, azt hiszem, ma mindent kihoztam az autóból, szóval boldog vagyok. Kicsit küzdöttem, nem volt elég önbizalmam ahhoz, hogy még jobban teljesítsek, de ezzel együtt a tőlünk telhető legjobb pozíciót sikerült megszereznünk. Jó kiindulási helyünk van, vasárnap pedig ezt kéne átalakítanunk pontokra" – emelte ki Norris, utóbbi pedig azért is lenne fontos a McLarennek, mert a csapatnak még van némi esélye arra, hogy megelőzze a 19 ponttal előtte járó Alpine-t a konstruktőri pontversenyben.

Forrás és forrás

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK