Társoldalunk:

Csapattársa teljesen átérzi a kirúgott Schumacher helyzetét

2022.11.19. 09:42

Kevin Magnussen az utóbbi időszakban elismerően nyilatkozott Mick Schumacher fejlődéséről és rosszul érzi magát, amiért nem hosszabbította meg vele a szerződést a Haas. Ugyanakkor a dán izgatottan várja a közös munkát a jövő évi csapattársával.

A Haas csütörtöki bejelentése alapján 2023-ban sem marad német pilóta nélkül a Forma–1 mezőnye, ám Mick Schumacher helyett Nico Hülkenberg lesz a Brazíliában pole pozíciót szerző Kevin Magnussen csapattársa. A dán pilóta csalódott amiatt, hogy a fokozatosan javuló teljesítményt nyújtó Schumachert elküldi az istállója, de úgy véli, a későbbiekben még visszatérhet a száguldó cirkuszba.

Kevin Magnussen és Mick Schumacher mindössze egy szezonon keresztül voltak csapattársakForrás: Haas F1 Team

„Úgy gondolom, hogy jó munkát végzett idén. Emberként is kedvelem őt, ezáltal nem nehéz együttérezni vele. A Forma-1 kemény dolog, de nem lehetetlen visszatérni: nekem ez már kétszer sikerült utalt arra a dán pilóta, hogy 2015-ben és 2021-ben is volt egy-egy év kihagyása, mielőtt újra a mezőny tagja lett. – Bízom benne, hogy tovább fog küzdeni és megpróbál visszakerülni a körforgásba. Pontosan tudom, hogy milyen érzés lehet ez most neki, de azt is tudom, hogy amikor megveregetem a vállát és azt mondom neki, hogy csak így tovább, annak is van némi súlya. Kétszer tudtam visszatérni a sportágba, megmutattam, hogy semmi nem lehetetlen, szóval neki is ki kell tartania. Kedvelem Micket és úgy gondolom, hogy megérdemel egy helyet a rajtrácson. A legjobbakat kívánom neki, és hiszek abban, hogy van számára visszaút a Forma-1-be."

A 30 éves dán egy nála öt évvel idősebb csapattársat kap a 2023-as szezonra, aki szintén sokszor kapaszkodott már vissza a gödörből, hiszen 2011-ben és az elmúlt három idényben sem volt alaptagja a Forma–1 mezőnyének. Magnussen emiatt is várja a közös munkát a 2015-ös Le Mans-i 24 órás verseny győztesével.
„Minden éremnek két oldala van, ugye? Amellett, hogy rosszul érzem magam Mick miatt, izgatottan várom, hogy olyan valaki legyen a csapattársam, mint amilyen Nico, aki rengeteg tapasztalattal rendelkezik és a képességei is megvannak."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK