Társoldalunk:

Ijesztő jelenet, komoly sérülés is történhetett volna Sainz kerékcseréjénél

2022.11.18. 17:04

Carlos Sainz úgy indult el az egyik kerékcseréje után az Abu-Dzabi Nagydíj második szabadedzésén, hogy egy szerelő még nem vette le a kezét a kerékről, ám szerencsére nem lett belőle baj.

Nem alakult biztatóan a Ferrari számára az Abu-Dzabi Nagydíj pénteki napja, hiszen a második szabadedzésen Charles Leclerc a harmadik, míg Carlos Sainz a hatodik helyen zárt, és úgy tűnik, hogy a két rivális istálló egy körön és a versenytempót tekintve is gyorsabb náluk. Ennek ellenére örülhetnek, hogy most ez a legnagyobb gondjuk. 

Szerencsére senki nem sérült meg Sainz kerékcseréje utánForrás: AFP/Paul Crock

A spanyol pilóta egyik kerékcseréje után ugyanis ijesztő jelenetsor zajlott le a bokszutcában. Sainz úgy indult el, hogy az egyik szerelő még fogta a jobb első abroncsot. A 28 éves versenyző azonnal rákérdezett, hogy mindenki jól van-e, és mérnöke szerencsére megnyugtatta, hogy nem történt baj.

A bokszutcában időről időre előfordulnak balesetek, a közelmúltban pont a Ferrarival történt egy ennél sokkal rosszabb kimenetelű incidens. Kimi Räikkönen dobogós helyen haladt a 2018-as Bahreini Nagydíjon, amikor a második kiállása során túl hamar engedték ki. Az csak a kisebbik baj volt, hogy mivel nem volt megfelelően rögzítve az egyik kerék, fel kellett adnia a versenyt, hiszen az eset következtében eltört az egyik szerelő lába.

Sainz úgy érzi, még sokat kell javulnia, és Charles Leclerc sem volt elégedett.

„A versenytempóval küszködtünk kicsit a gumikopás miatt, bár számítottunk erre" – értékelt a monacói. Az időmérős tempó valamelyest jobb volt, de az ellenfeleink látszólag előrébb járnak.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK