Mégsem biztos, hogy Ricciardo visszatér a Red Bullhoz

Forma-1, Sao Pauló-i Nagydíj 2022, péntek, Daniel Ricciardo
McLaren Australian driver Daniel Ricciardo arrives to the paddock area at the Interlagos racetrack in Sao Paulo, Brazil, on November 11, 2022, two days ahead of the 2022 Brazil Formula One Grand Prix. (Photo by MAURO PIMENTEL / AFP)
Vágólapra másolva!
Helmut Marko pontosított az egyik nyilatkozata kapcsán, miután többen hivatalosnak vélték azon mondatát, hogy Ricciardót leigazolják fejlesztőpilótának 2023-ra.

Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója a Sky német nyelvű csatornájának nyilatkozott az Abu-dzabi Nagydíj első edzése után, de téves kontextusban terjedt el az az információ belőle, hogy hozzájuk igazol a következő esztendőre a McLarentől kirúgott Daniel Ricciardo.

Daniel Ricciardo Forrás: AFP/Mauro Pimentel

„Ricciardo lesz a harmadik versenyzőnk. Sok szponzorunk van, bemutatókat kell tartanunk és hasonlók, és ő az egyik legnagyobb név ezekre a feladatokra" – ebben a formában vette át Marko szavait több forrás, a Red Bull szakembere azonban a Motorsport Magazine-nak pontosította az interjúban elhangzottakat.

– jelentette ki. – Tárgyalunk vele, de még semmit sem írtunk alá."

A pályafutása első részét a Red Bullnál töltő Ricciardót korábban a Mercedesszel is hírbe hozták hasonló szerepkörben. Az ausztrál a tervei szerint csak egy évet tölt kispadon, 2024-ben szeretne ismét az állandó mezőny tagja lenni. Kérdés, hogy a McLarennél mutatott gyenge teljesítménye után kap-e újabb bizonyítási lehetőséget.