Társoldalunk:

Mégsem biztos, hogy Ricciardo visszatér a Red Bullhoz

2022.11.18. 13:14

Helmut Marko pontosított az egyik nyilatkozata kapcsán, miután többen hivatalosnak vélték azon mondatát, hogy Ricciardót leigazolják fejlesztőpilótának 2023-ra.

Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója a Sky német nyelvű csatornájának nyilatkozott az Abu-dzabi Nagydíj első edzése után, de téves kontextusban terjedt el az az információ belőle, hogy hozzájuk igazol a következő esztendőre a McLarentől kirúgott Daniel Ricciardo.

Daniel RicciardoForrás: AFP/Mauro Pimentel

„Ricciardo lesz a harmadik versenyzőnk. Sok szponzorunk van, bemutatókat kell tartanunk és hasonlók, és ő az egyik legnagyobb név ezekre a feladatokra" – ebben a formában vette át Marko szavait több forrás, a Red Bull szakembere azonban a Motorsport Magazine-nak pontosította az interjúban elhangzottakat.

Arra a kérdésre feleltem, hogy választanám-e őt harmadik pilótának. A feltételes mód lemaradt.

– jelentette ki. – Tárgyalunk vele, de még semmit sem írtunk alá."

A pályafutása első részét a Red Bullnál töltő Ricciardót korábban a Mercedesszel is hírbe hozták hasonló szerepkörben. Az ausztrál a tervei szerint csak egy évet tölt kispadon, 2024-ben szeretne ismét az állandó mezőny tagja lenni. Kérdés, hogy a McLarennél mutatott gyenge teljesítménye után kap-e újabb bizonyítási lehetőséget.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK