Vágólapra másolva!
Csapafőnöke kijelentette, azzal sem mentette volna meg az állását, ha Kevin Magnussen helyett ő szerez bravúros pole pozíciót Brazíliában. Schumacher kedvező irányú trendet látott a teljesítményében.

A Haas hosszas tanakodás után eldöntötte, hogy lecseréli Mick Schumachert Nico Hülkenbergre, akire a tapasztalata miatt esett a választás. Günther Steiner csapatfőnök a szezonzáró helyszínén újságírói kérdésre elmondta, hogy a fiatal német akkor sem mentette volna meg az állását, ha történetesen ő, és nem csapattársa, Kevin Magnussen szerez sokkoló pole pozíciót az előző kaotikus időmérőn.

„Semmin sem változtatott volna, mert a döntést nem egy érzelmes verseny vagy időmérős eredmény alapján hozzuk meg, ez helytelen volna – jelentette ki. – Hiába tűnik így, nem egyetlen esemény okozta a döntést, hanem több tényező kombinációja."

Mick Schumacher a japán pályán Forrás: Steven Tee / LAT Images/LAT Images/Haas F1 Team/Steven Tee

Abu-Dzabiban egy ideig tehát az utolsó futamára készül Schumacher, aki megszólalt a menesztése kapcsán. „Természetesen csalódás, mert úgy érzem, idáig jó munkát végeztem" – nyilatkozta.

„Azt hiszem, ez a fontos, és még csak a második évemet töltöttem [az F1-ben]. Hozzá kellett szoknom a középmezőnyben való csatához, és úgy érzem, idén ezt megoldottam. Azt gondolom, minden helyzetből kihoztam a maximumot."

Schumacher olyan üzenettel búcsúzott a közösségi médiában, hogy „a Forma-1 iránt ég bennem a tűz, és keményen fogok küzdeni azért, hogy visszatérhessek a mezőnybe. Bizonyítsuk be, hogy tévedtek!" Ennek érdekében nyitott tartalékversenyzői feladatokra is 2023-ra.