Kirúgta Mick Schumachert a Haas

Forma-1, Mick Schumacher
AUTóDROMO JOSé CARLOS PACE, BRAZIL - NOVEMBER 13: Mick Schumacher, Haas F1 Team, on the grid during the Sao Paulo GP at Autódromo José Carlos Pace on Sunday November 13, 2022 in Sao Paulo, Brazil. (Photo by Andy Hone / LAT Images)
Vágólapra másolva!
Kirúgta az idén alulteljesítő Mick Schumachert, a legendás F1-es versenyző, Michael Schumacher fiát a Haas két idény után.

A német pilóta 2020 decemberében csatlakozott az amerikai csapathoz, miután abban az évben megnyerte a Forma-2-es bajnokságot.

Mick Schumacher az idei Brazil Nagydíjon Forrás: Andy Hone / LAT Images/LAT Images/Haas F1 Team/Andy Hone

Két szezon alatt a legjobb eredménye a hatodik hely volt a 2022-es Osztrák Nagydíjon, egy héttel azután, hogy a 2022-es Brit Nagydíjon, Silverstone-ban a nyolcadik helyezéssel megszerezte első pontjait. Schumacher jelenleg 12 ponttal a 16. helyen áll a 2022-es versenyzői tabellán, csapattársa, Kevin Magnussen kétszer ennyi egységet termelt a mezőny lassabbik felébe tartozó autóval. Igaz, stratégiai és egyéb műveleti szempontokból nem mindig állt a helyzet magaslatán a Haas, ezzel is veszthetett pontokat a német. Az utódot is bejelentette már a Haas.

Talán az Audi visszatérése kínálhat neki lehetőséget a visszatérésre az F1-be,

a német márkának biztos kapóra jönne a jól csengő német név a soraiban. Újabban a Mercedes tesztpilótájaként is emlegetik.

„Szeretnék köszönetet mondani Micknek az elmúlt években a csapatnak nyújtott szolgálataiért – nyilatkozta Günther Steiner, a Haas csapatfőnöke. – Mick pedigréje jól ismert volt az utánpótlás-kategóriákban, a Haasnál töltött ideje alatt pedig folyamatosan fejlődött versenyzőként, ami az idei szezonban a pontszerzési sikerekben csúcsosodott ki. Miközben úgy döntöttünk, hogy a jövőben külön utakat járunk, az egész csapat sok sikert kíván Micknek karrierje következő lépéseihez.”

– olvasható Schumacher közleménye. – Nem akarom palástolni, hogy nagyon csalódott vagyok a döntés miatt, miszerint nem újítják meg a szerződésemet. Ezzel együtt mind a Haasnak, mind a Ferrarinak szeretnék köszönetet mondani, hogy megadták nekem ezt a lehetőséget. Az együtt töltött évek hozzájárultak, hogy technikai és emberi fronton is érettebbé váljak. Főleg a nehéz helyzetekben jöttem rá, hogy mennyire szeretem ezt a sportágat. Bizonyos időkben rögöd volt az út, de fokozatosan fejlődtem, sokat tanultam, és tudom, hogy biztosan megérdemlek egy ülést a Forma-1-ben. Ezt a célt nem tekintem lezártnak, a kudarcok csak erősebbé teszik az embert. A Forma-1 iránt ég bennem a tűz, és keményen fogok küzdeni azért, hogy visszatérhessek a mezőnybe. Bizonyítsuk be, hogy tévedtek!”