Társoldalunk:

Kirúgta Mick Schumachert a Haas

2022.11.17. 06:22

Kirúgta az idén alulteljesítő Mick Schumachert, a legendás F1-es versenyző, Michael Schumacher fiát a Haas két idény után.

A német pilóta 2020 decemberében csatlakozott az amerikai csapathoz, miután abban az évben megnyerte a Forma-2-es bajnokságot.

Mick Schumacher az idei Brazil NagydíjonForrás: Andy Hone / LAT Images/LAT Images/Haas F1 Team/Andy Hone

Két szezon alatt a legjobb eredménye a hatodik hely volt a 2022-es Osztrák Nagydíjon, egy héttel azután, hogy a 2022-es Brit Nagydíjon, Silverstone-ban a nyolcadik helyezéssel megszerezte első pontjait. Schumacher jelenleg 12 ponttal a 16. helyen áll a 2022-es versenyzői tabellán, csapattársa, Kevin Magnussen kétszer ennyi egységet termelt a mezőny lassabbik felébe tartozó autóval. Igaz, stratégiai és egyéb műveleti szempontokból nem mindig állt a helyzet magaslatán a Haas, ezzel is veszthetett pontokat a német. Az utódot is bejelentette már a Haas.

Talán az Audi visszatérése kínálhat neki lehetőséget a visszatérésre az F1-be, a német márkának biztos kapóra jönne a jól csengő német név a soraiban. Újabban a Mercedes tesztpilótájaként is emlegetik.

„Szeretnék köszönetet mondani Micknek az elmúlt években a csapatnak nyújtott szolgálataiért – nyilatkozta Günther Steiner, a Haas csapatfőnöke. – Mick pedigréje jól ismert volt az utánpótlás-kategóriákban, a Haasnál töltött ideje alatt pedig folyamatosan fejlődött versenyzőként, ami az idei szezonban a pontszerzési sikerekben csúcsosodott ki. Miközben úgy döntöttünk, hogy a jövőben külön utakat járunk, az egész csapat sok sikert kíván Micknek karrierje következő lépéseihez.”

Ez lesz az utolsó futamom a Haasszal – olvasható Schumacher közleménye. – Nem akarom palástolni, hogy nagyon csalódott vagyok a döntés miatt, miszerint nem újítják meg a szerződésemet. Ezzel együtt mind a Haasnak, mind a Ferrarinak szeretnék köszönetet mondani, hogy megadták nekem ezt a lehetőséget. Az együtt töltött évek hozzájárultak, hogy technikai és emberi fronton is érettebbé váljak. Főleg a nehéz helyzetekben jöttem rá, hogy mennyire szeretem ezt a sportágat. Bizonyos időkben rögöd volt az út, de fokozatosan fejlődtem, sokat tanultam, és tudom, hogy biztosan megérdemlek egy ülést a Forma-1-ben. Ezt a célt nem tekintem lezártnak, a kudarcok csak erősebbé teszik az embert. A Forma-1 iránt ég bennem a tűz, és keményen fogok küzdeni azért, hogy visszatérhessek a mezőnybe. Bizonyítsuk be, hogy tévedtek!”