Nico Hülkenberg lesz a Haas versenyzője 2023-ban Mick Schumacher helyett

Forma-1, Brit Nagydíj 2022, Nico Hülkenberg
Aston Martin's German reserve driver Nico Hulkenberg arrives in the paddock ahead of the Formula One British Grand Prix at the Silverstone motor racing circuit in Silverstone, central England on June 30, 2022. (Photo by JUSTIN TALLIS / AFP)
Vágólapra másolva!
Az utolsó szabad hely is elkelt az F1 2023-as mezőnyében: Nico Hülkenberg lesz Kevin Magnussen csapattársa a Haasnál. Ahogy megírtuk, Mick Schumacher így két szezon után jövőre nem lesz ott a rajtrácson.

A Haas bejelentette, hogy nem hosszabbít szerződést Mick Schumacherrel, akinek két év után így nem jut hely a Forma-1-ben. Eddig felemás teljesítményt nyújtott, voltak felvillanásai, de elsősorban a drága és nagy balesetei miatt sokáig mérlegelt az amerikai istálló, hogy megtartsa-e, vagy válasszon helyette egy megbízhatóbb pilótát, és végül utóbbi megoldásra szavazott

a 35 éves Nico Hülkenberg személyében.

Nico Hülkenberg az Aston Martin tartalékja volt 2022-ben Forrás: AFP/Justin Tallis

Hülkenberg részben arról ismert, hogy ő indult a Forma-1-ben a legtöbb futamon dobogós eredmény nélkül, bár voltak kiváló eredményei a Williamsnél, a Force India/Racing Pointnál, a Saubernél és a Renault-nál. Utoljára 2019-ben kapott állandó versenyzői szerződést, azóta csak beugróként kapott szerepet néhány versenyen.

– nyilatkozta Günther Steiner, a Haas csapatfőnöke. – Egyértelműen látszik az a tapasztalat és tudás, amelyet Nico hoz a csapathoz, hiszen közel kétszáz futamon indult Forma-1-es pályafutása során. Emellett remekül megy időmérőn és megbízható versenyző. Ezek olyan tulajdonságok, amelyeket Kevin Magnussen tapasztalatával párosítva egy nagyon rutinos versenyzői felállással rendelkezünk. Ez meggyőződésünk szerint segít majd a csapatnak feljebb lépni a mezőnyben. Nyilvánvalóan ez a cél, és ez az ambíció késztette Nicót a Forma-1-be történő visszatérésre. Osztja az elképzeléseinket, és a csapat többi tagjával együtt kulcsszerepet játszhat abban, hogy az idén lerakott alapokra építsük a pontokért valóó küzdelembe folytatott visszatérésünket."

„Nagyon örülök, hogy 2023-ban állandó ülést kapok a Haasnál – ezek már Hülkenberg szavai. – Úgy érzem, mintha sosem hagytam volna el a Forma-1-et. Izgatottan várom, hogy újra azt csinálhassam, amit a legjobban szeretek, és szeretném megköszönni Gene Haasnak és Günther Steinernek a bizalmat. Sok munka áll előttünk, hogy felvehessük a versenyt a középmezőny többi csapatával, és alig várom, hogy újra bekapcsolódjak ebbe a küzdelembe."