Társoldalunk:

Nico Hülkenberg lesz a Haas versenyzője 2023-ban Mick Schumacher helyett

2022.11.17. 07:34

Az utolsó szabad hely is elkelt az F1 2023-as mezőnyében: Nico Hülkenberg lesz Kevin Magnussen csapattársa a Haasnál. Ahogy megírtuk, Mick Schumacher így két szezon után jövőre nem lesz ott a rajtrácson.

A Haas bejelentette, hogy nem hosszabbít szerződést Mick Schumacherrel, akinek két év után így nem jut hely a Forma-1-ben. Eddig felemás teljesítményt nyújtott, voltak felvillanásai, de elsősorban a drága és nagy balesetei miatt sokáig mérlegelt az amerikai istálló, hogy megtartsa-e, vagy válasszon helyette egy megbízhatóbb pilótát, és végül utóbbi megoldásra szavazotta 35 éves Nico Hülkenberg személyében.

Nico Hülkenberg az Aston Martin tartalékja volt 2022-benForrás: AFP/Justin Tallis

Hülkenberg részben arról ismert, hogy ő indult a Forma-1-ben a legtöbb futamon dobogós eredmény nélkül, bár voltak kiváló eredményei a Williamsnél, a Force India/Racing Pointnál, a Saubernél és a Renault-nál. Utoljára 2019-ben kapott állandó versenyzői szerződést, azóta csak beugróként kapott szerepet néhány versenyen.

Természetesen nagyon örülök, hogy Nico Hülkenberget újra teljes állású versenyzőként üdvözölhetem a Forma-1-ben – nyilatkozta Günther Steiner, a Haas csapatfőnöke. – Egyértelműen látszik az a tapasztalat és tudás, amelyet Nico hoz a csapathoz, hiszen közel kétszáz futamon indult Forma-1-es pályafutása során. Emellett remekül megy időmérőn és megbízható versenyző. Ezek olyan tulajdonságok, amelyeket Kevin Magnussen tapasztalatával párosítva egy nagyon rutinos versenyzői felállással rendelkezünk. Ez meggyőződésünk szerint segít majd a csapatnak feljebb lépni a mezőnyben. Nyilvánvalóan ez a cél, és ez az ambíció késztette Nicót a Forma-1-be történő visszatérésre. Osztja az elképzeléseinket, és a csapat többi tagjával együtt kulcsszerepet játszhat abban, hogy az idén lerakott alapokra építsük a pontokért valóó küzdelembe folytatott visszatérésünket."

„Nagyon örülök, hogy 2023-ban állandó ülést kapok a Haasnál – ezek már Hülkenberg szavai. – Úgy érzem, mintha sosem hagytam volna el a Forma-1-et. Izgatottan várom, hogy újra azt csinálhassam, amit a legjobban szeretek, és szeretném megköszönni Gene Haasnak és Günther Steinernek a bizalmat. Sok munka áll előttünk, hogy felvehessük a versenyt a középmezőny többi csapatával, és alig várom, hogy újra bekapcsolódjak ebbe a küzdelembe."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK