Egy Verstappen-szintű pilóta nem tehet olyat, amit a világbajnok Brazíliában művelt

Forma-1, Belga Nagydíj 2022, vasárnap, Sergio Pérez, Max Verstappen
Red Bull Racing's Mexican driver Sergio Perez (L) and Red Bull Racing's Dutch driver Max Verstappen react after finishing respectively second and first of the Belgian Formula One Grand Prix at Spa-Francorchamps racetrack in Spa, on August 28, 2022. (Photo by Geert Vanden Wijngaert / POOL / AFP)
Vágólapra másolva!
A Mercedes kettős győzelme mellett egyértelműen Max Verstappen hajrában megtagadott csapatutasítása adta a legtöbb beszédtémát a Sao Pauló-i Nagydíj után. A kétszeres világbajnok nem adta át a pozícióját Sergio Péreznek, aki így visszacsúszott az egyéni pontverseny harmadik helyére és aki nem vette jó néven a holland csapattársa tettét – ezzel pedig nincsen egyedül.

Verstappen a leintés után versenymérnökének, Gianpiero Lambiasénak azzal magyarázta, hogy nem hagyta elmenni maga mellett Pérezt, hogy „már elmondtam az indokaimat a nyáron, amelyekhez tartom is magam".

A holland média újságírói szerint ezzel Verstappen a Monacói Nagydíj időmérőjére utalt, amelynek a végén Pérez balesete miatt nem tudta befejezni a gyors körét, így csapattársa mögül kellett rajtolnia – a mexikói ráadásul ezután meg is nyerte a monte-carlói versenyt.

A honfitársai véleményéhez némileg csatlakozott Christijan Albers is, aki úgy véli,

Verstappen tette azt mutatja, hogy fontosabb neki a bosszú, minthogy a Red Bullnak meglegyen a kettős siker az egyéni világbajnokságban.

Ám a A 2005 és 2007 között a Minardival, majd a Midlanddel (későbbi nevén Spykerrel) az F1-ben szereplő pilóta szerint nemcsak Verstappen, hanem Pérez sem kezelte profi sportolóhoz méltó módon a helyzetet.

Albers az egyetlen F1-es pontszerzését a michelinesek által bojkottált 2005-ös Amerikai Nagydíjon érte el Forrás: Getty Images/2005 Getty Images/Mark Thompson

„Verstappen és Pérez között biztos, hogy valamilyen személyes ügy is van – nyilatkozta Albers. – Megértem, hogy [Verstappen] mérges volt és vannak elvei is, de

Volt lehetősége kettős győzelméhez segíteni a csapatot, mégis így döntött. Ez azonban nem biztos, hogy megérte, lehetett volna bölcsebb is. Persze nehéz olyan pilótát mondani, aki mindent megtesz, amit mondanak neki, éretten viselkedik a rádión keresztül, és emellett olyan jól teljesít az autóban, hogy világbajnoki címeket nyer. Ráadásul hozzá kell tenni, hogy

Forrás