Társoldalunk:

Wolff a csapatutasításokról Abu-Dzabiban: Lewisnak nincs szüksége extra segítségre

2022.11.16. 07:40

A hétszeres brit világbajnoknak már csak egy versenye van arra, hogy megőrizze az a rekordját, miszerint minden szezonban, amelyben részt vett, legalább egy futamgyőzelmet aratott.

A Mercedes legutóbbi formája fenyegetőnek tűnik a rivális csapatok számára az utolsó futamra. Carlos Sainz szerint a Ferrari "védekező üzemmódban" van, de megvan a tempójuk ahhoz, hogy ismét harcba szálljanak a győzelemért.
A csapat a konstruktőri bajnokság második helyéért is harcban van, amit - mivel 19 pont választja el őket a Ferraritól - egy erős Abu-Dzabiban mutatott teljesítménnyel akár meg is fordíthatnak.

Hiába Hamilton rekordja a tét, Wolff szerint a csapat nem fogja előnyben részesíteni a hétszeres világbajnokot, ha lehetőség adódik a helycserére Russell és Hamilton között.
Lewisnak nincs szüksége semmilyen priorizálásra, és ez nem is egy olyan dolog, amit ő valaha is szeretne ha megtörténne - mondta Wolff a médiának.
Ez csak egy versenyrekord, hogy minden egyes szezonban futamot nyert, ami nem igazán fontos számára.

Wolff: Hamilton arra koncentrál, hogy visszatérjen a bajnoki küzdelembe
Hamilton az idei szezonban az ötödik helyen áll a versenyzői bajnokságban, így nagy valószínűséggel ez lesz a legrosszabb helyezése a 2009-es szezon óta, amikor a McLaren színeiben szintén az 5. helyen végzett. Wolff szerint a brit arra összpontosít, hogy az autójuk jövőre ismét győzni tudjon, amikor a csapat remélhetőleg újra versenyben lehet a bajnoki címért. Elmagyarázta:Sokkal inkább arról van szó, hogy az autót visszahozzuk oda, ahol az idei év előtt volt, és jövőre több futamgyőzelemért és remélhetőleg a bajnoki címért versenyzünk.

Forrás

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK