Szenvedéséről beszélt Norris, mázlinak tartja a kiesést

Forma-1, Sao Pauló-i Nagydíj 2022, szombat, Lando Norris
The car of McLaren's British driver Lando Norris is pushed back into the garage after the second practice session for the Formula One Brazil Grand Prix at the Autódromo José Carlos Pace racetrack, also known as Interlagos, in Sao Paulo, Brazil, on November 12, 2022. (Photo by MAURO PIMENTEL / AFP)
Vágólapra másolva!
Az ételmérgezés után közel sem jött rendbe a brazíliai versenyre, 3,5-4 kilót fogyott és legyengülve vezetett. Még szerencséje is volt, hogy műszaki hiba miatt kiesett, különben nagyon rossz állapotba került volna.

Időnként előfordul, hogy egy versenyző egészségügyi okokból gyötrődik egy futamon vagy rajthoz sem tud állni betegség miatt. A Sao Pauló-i Nagydíj előtt ételmérgezést szenvedő Lando Norris műszaki hiba miatt kiesett a táv kétharmadánál, de azt mondta, közel sem volt megfelelő állapotban a vezetéshez.

– mondta a verseny után az Autosportnak. – Ha olyan állapotban lettem volna egész hétvégén, mint csütörtökön, biztos nem versenyeztem volna. Péntekre kicsit javultam, nem sokat, de szerencsére akkor még csak az időmérőt rendezték, azon elboldogultam. De ha pénteken verseny lett volna, bizonyára nem álltam volna rajthoz."

Norrisnak nem volt kellemes hétvégéje Brazíliában Forrás: AFP/Mauro Pimentel

„Szombaton nagyon rossz volt. Vasárnap kicsit jobban éreztem magam, de nem teljesítettem a teljes távot. Egy ponton elkezdtem szenvedni fizikálisan, de addigra már véget ért a versenyem."

Az időmérőn a 4. helyet szerezte meg, a sprintfutamon 7. lett, majd a hagyományos versenyen hasonló pozícióban haladt a kieséséig.

„A pénteki nap után mindenki azt hitte, rendben vagyok, mert jó munkát végeztem, gyors voltam. Holott épp az ellenkezője történt, ezért a következő hétvégére rendbe kell jönnöm – mondta Norris. – A futam előtt tudtam egy kicsit enni és inni, utóbbi nagyon fontos volt a forróságban. Tudom, hogy ha nem robbanok le és eljutok a célig, szörnyű állapotba kerültem volna."