Vágólapra másolva!
Két drámai hajrát hozó futamot, az első világbajnoki címének körülményeit kellett összehasonlítania az elvesztett 2021-es csatával.

A Sky Sports brazíliai verseny előtti felvezető műsorának témája a Lewis Hamilton első világbajnoki címét hozó 2008-as itteni futam volt. A műsorban Hamiltont összeültették Timo Glockkal, aki arról híres, hogy az utolsó kanyarnál őt előzte meg a McLaren pilótája a vizes pályán, ami a végső sikerhez szükséges pontokat eredményezte.

Hamilton állítása szerint a beszélgetésben először látta a kaotikus utolsó körök felvételeit.

Glock a Toyota kockáztatása miatt száraz pályára való gumikkal küszködött az egyre romló körülmények között, de ezt nem vette figyelembe sok brazil drukker, közülük többen életveszélyesen megfenyegették a bűnbaknak kikiáltott németet, amiért a hazai kedvenc Felipe Massa markából az utolsó pillanatokban kipergett a bajnoki cím.

Lewis Hamilton Forrás: Mercedes-Benz AG/© Steve Etherington for Mercedes-Benz Grand Prix Ltd./Steve Etherington

Glock rákérdezett Hamiltonnál, hogy a futam emlékezteti-e arra, amit a számára vereséget hozó 2021-es Abu-dzabi Nagydíj drámai utolsó pillanatai okoztak. „Nem" – mondta Hamilton.

„A fájdalomban volt hasonlóság a 2007-es emlékkel, mert az utolsó három körben lényegében elvesztettem a bajnokságot [2008-ban]. Amikor áthaladtam a célvonalon, még mindig szörnyű érzéseim voltak."

Glock elárulta, hogy sokáig nem mert kapcsolatba lépni Massával, de tavaly egy másik betétműsorban együtt elevenítették fel a történteket és láthatóan nem sérült a kapcsolatuk. Amikor elmondta Hamiltonnak, hogy a verseny után rendőri kísérettel kellett mennie a reptérre, a brit sajnálatát fejezte ki, és úgy vélte, ha mindez manapság történt volna, biztos segítene neki.