Hülkenberg a Haashoz, Schumacher a Mercedeshez szerződhet

Forma-1, Kevin Magnussen, Nico Hülkenberg, Carlos Sainz, Fernando Alonso, Mick Schumacher, Bahreini Nagydíj 2022, futam
BAHRAIN INTERNATIONAL CIRCUIT, BAHRAIN - MARCH 20: Fernando Alonso, Alpine F1 Team, Mick Schumacher, Haas F1 Team, Kevin Magnussen, Haas F1 Team, and Nico Hulkenberg, Aston Martin, at the drivers parade during the Bahrain GP at Bahrain International Circuit on Sunday March 20, 2022 in Sakhir, Bahrain. (Photo by Andy Hone / LAT Images)
Vágólapra másolva!
Az F1-es rajtrács utolsó szabad helye a 2023-as idényre is elkelni látszik, a 35 éves pilóta már szinte biztos, hogy a Haasnál folytatja a következő szezont. Ezzel viszont Mick Schumacher jövője válik kérdésessé, aki a hírek szerint a Mercedes tartalékpilótája lehet 2023-ban. 

A Hülkenberggel való megállapodás várhatóan "többéves" lesz, ahol a Haasnak opciós joga lesz arra, hogy 2024-ig meghosszabbítsa a német szerződését. Egy, az információkhoz közel álló forrás a RacingNews365-nek elmondta, hogy minden finomabb szerződéses részletben megállapodtak, a kirakós utolsó darabja pedig már csak Nico Hülkenberg aláírása kell, hogy legyen.
Günther Steiner állítólag már 2017-ben is szeretett volna szerződést kötni a némettel, de akkor nem sikerült megegyezniük.

Nico Hülkenberg tehetségét mi sem bizonyítja jobban, minthogy 35 éves kora ellenére is szerződést kínálnak neki Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Hasan Bratic

Schumacher a Mercedes-keretben
Mich Schumacher viharos szezonja után úgy tűnik, hogy a német pilóta 2023-ra F1-es ülés nélkül marad. A 23 éves versenyzőre az év során egyre nagyobb nyomás nehezedett, miután nem tudta megközelíteni csapattársa, Kevin Magnussen versenyeredményeit, és túl sok nagy balesetben volt része.

Mick Schumacher karrierjét kétségek övezik, egyelőre az sem biztos, hogy a spotágban marad Forrás: AFP/Toshifumi Kitamura

A szezon közepén mutatott formajavulás sokakban azt a gyanút keltette, hogy kiérdemelte volna a helyét a következő idény rajtrácsán, de Schumacher várhatóan 2023-ban ülés nélkül marad.
Valószínűleg kénytelen lesz tartalékversenyzői szerepet keresni 2023-ra, és a Mercedes most már a keretben van Schumacher szolgálatainak biztosítására, amit a Mercedes főnöke, Toto Wolff a Brazil Nagydíj után megerősített.

- nyilatkozta Wolff a Brazil Nagydíj után a médiának.

A Mercedes korábbi kapcsolata Daniel Ricciardóval azzal a hírrel szűnt meg, hogy az ausztrál jelenleg a Red Bull-lal tárgyal a tartalékversenyzői szerepkörről.