Társoldalunk:

Nemzetközi sajtóvisszhang: Visszatért a Mercedes, balhé a Red Bullnál

2022.11.14. 13:29

A nemzetközi sajtó elsősorban George Russellnek, a Mercedes brit versenyzőjének első futamgyőzelméről, valamint a német istálló visszatéréséről és a konstruktőri és egyéni világbajnoki címet már korábban megnyerő Red Bullnál kitört belső vitáról írt a vasárnapi Forma-1-es Brazil Nagydíj másnapján.

Nagy-Britannia
The Telegraph:
Nem sokkal azután, hogy kiszállt az autóból, George Russell a kezeibe temette a fejét, és csendesen zokogva próbálta megérteni, hogy mit ért el. A norfolki King's Lynnben töltött első napjaitól fogva, a junior gokartversenyek teljesítésén át, mindig is arról álmodott, hogy megnyer egy Forma-1-es nagydíjat.The Guardian:
Russell győzött, miután visszaverte csapattársa, Lewis Hamilton késői támadását. A fiatal brit kiváló versenyzéssel szerezte meg első győzelmét, miközben nyomás alatt is bizonyította fegyelmét és érettségét.Daily Mail:
Ez George napja volt.The Sun:
George Russel először nyert Forma-1-es nagydíjat pályafutása során. És ezzel megfosztotta Lewis Hamiltont az álmaiban szereplő brazíliai sikertől.

Spanyolország
Marca:
Ennél többet senki nem kívánhat egy Forma-1-es futamtól.Mundo Deportivo:
George Russel megszerezte Forma-1-es pályafutása első futamgyőzelmét, és ezzel bebizonyította - miközben Hamilton második lett -, hogy a Mercedes visszatért.

Franciaország
Le Figaro:
George Russell 24 évesen megszerezte pályafutása első Forma-1-es futamgyőzelmét, de ami még fontosabb: a Mercedes idénybeli első sikerét aratta. A hab a tortán Lewis Hamilton második helye volt egy számára viharos versenyen, melynek hetedik körében Verstappennel ütközött.

Olaszország
Corriere dello Sport:
Az interlagosi pályán aratott kettős győzelemmel a Forma-1-es Mercedes újjászületett.

Ausztria
Kronen Zeitung:
Balhé a Red Bullnál! Sergio Pérez szerint világbajnok csapattársa, Max Verstappen nemcsak megtagadta az egyértelmű csapatutasítást a Brazil Nagydíjon, hanem megmutatta valódi arcát is.Kurier:
Gondok a Red Bullnál: a világbajnok Verstappen megtagadta a csapatutasítást.

Svájc
Blick:
George Russell érzelmekkel teli első F1-es futamgyőzelme és Hamilton második helye után jött a dráma a Red Bullnál: a hajrában ugyanis a világbajnok Verstappen megtagadta teljesíteni a csapat kérését és nem engedte maga elé Pérezt.Tages-Anzeiger:
A Mercedes számára ebben a nehéz évben ez volt az első futamgyőzelem. Ez viszont rögtön kettős siker lett, a 2020-as imolai viadal óta az első, akkor ugyanis Hamilton nyert Bottas előtt.

Forrás: MTI

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK