Vágólapra másolva!
A Red Bull viszont elfogadta a magyarázatát, amiért a felszólítás ellenére nem engedte maga elé a csapattársát. Sergio Pérez értetlenül nyilatkozott az esetről, de Christian Horner csapatfőnök azt mondta, a pilóták már tisztáztak mindent.

A Red Bull a legrosszabb versenyét teljesítette az elmúlt hónapokban Brazíliában, és a hangulatot tovább rontja egy furcsa ellenszegülés Max Verstappentől. A világbajnoki címet már bebiztosító pilótától azt várta a csapat, hogy ha nem tudja átvenni az 5. helyet Fernando Alonsótól, engedje vissza maga elé társát, hiszen azzal sokat segítene neki a bajnoki ezüstéremért vívott csatában.

Hiába kérték még a kockás zászló felé haladva is, Verstappen nem tett eleget a felszólításnak, Sergio Pérez így Charles Leclerc-rel azonos pontszámmal áll a tabella 2. helyén. A kétszeres bajnokot hiába faggatták többször is, nem volt hajlandó elárulni, miért tagadta meg a Red Bull utasítását.

Verstappen megtagadta a Red Bull utasítását Forrás: Getty Images/Getty Images / Red Bull Content Pool/Mark Thompson

„Beszéltem a csapattal, mindent áttekintettünk. Kifejtettem nekik az indokaimat" – jelentette ki.

„Már elmagyaráztam korábban is. Nem volt új nekik."

„Abu-Dzabiban természetesen nyerni akarok, de ha lehetőségem lesz rá, segíteni fogok Checónak."

Hozzátette, hogy szerinte profiként előre tekint a csapat, és nem gondolja, hogy ellenségek lesznek Pérezzel. Az eset azért is különös, mert tavaly a vb-címében nagyon fontos szerepet játszott Pérez azzal, hogy feltartotta Lewis Hamiltont Abu-Dzabiban. A szemmel láthatóan megdöbbent mexikói versenyző valószínűleg még a privát egyeztetés előtt beszélt arról, hogy mennyire meglepte csapattársa ellenszegülése.

A Red Bullnál át kellett beszélni az eseményeket és az okokat Forrás: Getty Images/Getty Images / Red Bull Content Pool/Mark Thompson

„Szóltak, hogy engedjem el, és hogy vissza fogom kapni a pozíciót. Nem tudom, milyen komplikáció lépett fel nála" – mondta. Az okokra tippelni sem tudott.

„Nagyon csalódott vagyok az után, amit érte tettem."

Sergio Pérez Forrás: AFP/Mauro Pimentel

Christian Horner Verstappen szavait ismételte, és szintén nem kívánta megosztani a nyilvánossággal, hogy mi hangzott el.

– mondta, és hangsúlyozta, hogy Pérez számíthat Verstappen támogatására az utolsó futamon, hogy a Red Bull fennállása során először az ő két pilótájuk végezzen az egyéni tabella első két helyén. – Ha Max megteheti, segít Checónak."