Vágólapra másolva!
A Mercedes nem szólt az élen haladó Russellnek arról, hogy szivárog a hűtővize. A brit pilóta elárulta, mitől jött meg újra az önbizalma.

George Russell megszerezte pályafutása első nagydíjgyőzelmét, ráadásul úgy, hogy nem is tudott egy súlyos műszaki hibáról. A Mercedes a táv felénél észlelte a bajt, ami könnyen kiesést okozhatott volna.

– ismerte el Toto Wolff csapatfőnök az istálló futam utáni sajtótájékoztatóján, de azt mondta, Russellt nem értesítették a problémáról. – Megállapodtunk, hogy hagyjuk vezetni, amíg bírja a kocsi, még ha ki is fogy a víz."

Russell megszerezte első győzelmét a Forma-1-ben Forrás: Mercedes-Benz AG/© Jiri Krenek for Mercedes-Benz Grand Prix Ltd./Jiri Krenek

Russell nem ingott meg a teher alatt, hiába vette el az előnyét a táv vége felé pályára küldött biztonsági autó.

„Az utolsó tíz körben Lewis [Hamilton] hatalmas nyomás alá helyezett, az utóbbi időben nagyon gyors. Tudtam, nem fér bele a legkisebb hiba sem, különben utolér – nyilatkozta a Sky Sportsnak. – Egyetlen hibát azért elkövettem, ami másfél tizedmásodpercbe került."

A csatornának elárulta, hogy mitől lendült újra formába, miután az előző versenyeken többször botladozott.

„Szingapúrtól Austinig nagyon sokat hibáztam, de Mexikóban átbeszéltük a csapattal, hogy vissza kell térnem ahhoz a teljesítményhez, amit az év elején mutattam. Lewis olyan magas szinten vezet, hogy ettől néha elveszti a fonalat egy másik pilóta. Mexikóban úgy voltam vele, hogy új hétvége jön, képes vagyok megcsinálni. Sikerült, és ez önbizalmat adott erre a hétvégére is."