Társoldalunk:

Verstappen: Láttam, hogy Hamilton nem hagy helyet, én pedig nem akartam kihátrálni

2022.11.14. 09:20

Max Verstappen szerint Lewis Hamilton nem hagyott neki elég helyet, amikor összeütköztek a Sao Pauló-i Nagydíjon, ő pedig nem akart visszakozni. Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke szigorúnak érezte az 5 másodperces büntetést, míg a másik érintett nem részletezte a balesetet.

Azok után, hogy tavaly volt néhány incidensük, a Sao Pauló-i Nagydíjon ismét összeütközött Max Verstappen és Lewis Hamilton. A címvédő közvetlenül az első biztonsági autós fázis után ment be riválisa mellé az 1-es kanyar külső ívén, majd a 2-esben belülre került, de ott összeütköztek.

Ismét összetalálkozott Verstappen és Hamilton

Ezt követően mindketten kisodródtak a pályáról, de Hamilton viszonylag olcsón megúszta, hiszen csak pár pozíciót vesztett, de az autója nem sérült meg. Verstappennek ellenben ki kellett mennie a bokszba, hogy kicseréljék az első szárnyát, így visszaesett a mezőny végére. A holland pilóta szerint ellenfele túl agresszívan védekezett vele szemben, ő pedig nem akart visszakozni.

Szerintem érdemes volt megpróbálni a manővert kívülről, de láttam, hogy nem áll szándékában helyet hagyni nekem – nyilatkozta a Sky Sportsnak. – Én sem akartam kihátrálni, szóval természetesen összementünk. Megsérült az első szárnyam, de egyébként is lassúak voltunk, úgyhogy nem sokat tehettünk volna. Kicseréltük, és minden normálisan működött, de túl nagy volt a kopás.”

Az esetet természetesen vizsgálták a sportfelügyelők, és pár perccel később Verstappent 5 másodperces büntetéssel sújtották. Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke vitatja a döntést, miután csatlakozott versenyzőjéhez.

Ami a büntetést illeti, keménynek éreztem – jelentette ki. – Úgy láttam, hogy Max megelőzte őt a balkanyarban, és Lewisnak szerintem kicsit több helyet kellett volna hagynia. Azt gondolom, hogy szigorú volt az öt másodperces büntetés Maxnak, a legjobb esetben is csak versenybaleset volt.”

Horner szigorúnak érezte az 5 másodperces büntetést az ütközésért - galériaForrás: AFP/Nelson Almeida

Ahogyan az ilyenkor lenni szokott, a másik érintettet is megkérdezték a történtekről. Hamilton azonban nem akart a konkrét esetről beszélni, inkább annak örült, hogy megúszta súlyosabb következmények nélkül. „Számomra az számít, hogy visszajutottam a pályára, és sikerült felérnem oda, ahol voltam” – válaszolta az F1 TV kérdésére.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK