Holland média: Pérez szándékos monacói ütközését bosszulta meg Verstappen Brazíliában

Forma-1, Sergio Pérez, Mexikóvárosi Nagydíj 2022, csütörtök
MEXICO CITY, MEXICO - OCTOBER 27: Sergio Perez of Mexico and Oracle Red Bull Racing talks to the media in the Paddock during previews ahead of the F1 Grand Prix of Mexico at Autodromo Hermanos Rodriguez on October 27, 2022 in Mexico City, Mexico. (Photo by Jared C. Tilton/Getty Images)
Vágólapra másolva!
A hivatkozások szerint a történet egészen a Monacói Nagydíjra vezethető vissza, amelyet a holland pilóta nem felejtett el. Mint azt korábban megírtuk, a brazíliai futam során a Red Bull versenyzője megtagadta a csapatutasítást, hogy adja át az ötödik helyet csapattársának, Sergio Péreznek.

A Red Bull szándéka az volt, hogy Pérez több pontot szerezzen, hogy a Ferrari versenyzője, Charles Leclerc előtt, ezzel erősítve a második helyét az egyéni pontversenyben.
Verstappen rádióüzenetben adott válaszában azt mondta, hogy -

- ami a csapatutasítás megtagadásának történelmi okára utalt.

A holland média újságírói, Tom Coronel (ViaPlay) és Erik van Haren (a De Telegraaf újságírója) azt állítják, hogy a szóban forgó incidens az idei szezon Monacói Nagydíjának kvalifikációs edzésén történt.

A monacói időmérő során ugyanis Pérez megpördült a harmadik szakasz utolsó részében, ami miatt piros zászló következett, és a kvalifikációt idő előtt be kellett, hogy fejezzék.

Ez a piros zászló minden versenyzőt megfosztott attól, hogy javítsanak az addig elért legjobb idejükön. A holland így a negyedik, míg csapattársa a harmadik helyről indult a vasárnapi futamon. Pérez végül megnyerte a Monacói Nagydíjat, tovább növelve bajnoki ambícióit a szezon elején.

Ezzel az esettel magyarázzák, hogy Verstappen visszaadta a szándékos szabotálást Péreznek. Christian Horner csapatfőnök szerint a versenyzők a leintést követően megbeszélték a dolgot, és már Abu Dzabira készülnek, ahol a szezon utolsó futama kerül megrendezésre.
Forrás