Társoldalunk:

Holland média: Pérez szándékos monacói ütközését bosszulta meg Verstappen Brazíliában

2022.11.14. 15:25

A hivatkozások szerint a történet egészen a Monacói Nagydíjra vezethető vissza, amelyet a holland pilóta nem felejtett el. Mint azt korábban megírtuk, a brazíliai futam során a Red Bull versenyzője megtagadta a csapatutasítást, hogy adja át az ötödik helyet csapattársának, Sergio Péreznek.

A Red Bull szándéka az volt, hogy Pérez több pontot szerezzen, hogy a Ferrari versenyzője, Charles Leclerc előtt, ezzel erősítve a második helyét az egyéni pontversenyben.
Verstappen rádióüzenetben adott válaszában azt mondta, hogy -Már elmondtam az indokaimat a nyáron, amelyekhez tartom is magam - ami a csapatutasítás megtagadásának történelmi okára utalt.

A holland média újságírói, Tom Coronel (ViaPlay) és Erik van Haren (a De Telegraaf újságírója) azt állítják, hogy a szóban forgó incidens az idei szezon Monacói Nagydíjának kvalifikációs edzésén történt.
A monacói időmérő során ugyanis Pérez megpördült a harmadik szakasz utolsó részében, ami miatt piros zászló következett, és a kvalifikációt idő előtt be kellett, hogy fejezzék.Ez a piros zászló minden versenyzőt megfosztott attól, hogy javítsanak az addig elért legjobb idejükön. A holland így a negyedik, míg csapattársa a harmadik helyről indult a vasárnapi futamon. Pérez végül megnyerte a Monacói Nagydíjat, tovább növelve bajnoki ambícióit a szezon elején.

Ezzel az esettel magyarázzák, hogy Verstappen visszaadta a szándékos szabotálást Péreznek. Christian Horner csapatfőnök szerint a versenyzők a leintést követően megbeszélték a dolgot, és már Abu Dzabira készülnek, ahol a szezon utolsó futama kerül megrendezésre.
Forrás

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK