Társoldalunk:

Vettel önkritikusan nyilatkozott, miután Stroll veszélyesen leszorította

2022.11.13. 16:52

Sebastian Vettel lazán kezelte a csapattársával, Lance Stroll-lal történt incidenst a Sao Pauló-i Nagydíj sprintfutama után, és saját magát is felelősnek tartja, amiért nem értek el jobb eredményt. A kanadai versenyző úgy érzi, valóban túl agresszív volt.

Az Alpine mellett az Aston Martinnál is éles, a határokon túlmenő házon belüli csata zajlott a Sao Pauló-i Nagydíj sprintfutamán. Lance Stroll annyira leszorította Sebastian Vettelt, hogy a négyszeres világbajnoknak le kellett mennie a fűre, és csak a vezetői képességeinek, illetve a szerencsének köszönhette, hogy utána nagyobb baj nélkül vissza tudott térni.

Stroll nagyon agresszív volt Vettellel szemben

A német pilóta már közvetlenül utána is lazán kezelte az esetet, hiszen a rádióban csak annyit mondott, hogy „oké”. A 35 éves versenyző a leintést követően sem kezdett el fújni csapattársára, ellentétben Fernando Alonsóval.

Nyilvánvalóan másodpercek töredékéről volt szó, de belülre mentem, és a kapu bezárult – nyilatkozta a Sky Sportsnak. –Nagyon közel volt, én pedig lementem a pályáról, és nehéz volt visszajönni, de szerencsére sikerült. Utána össze tudtunk dolgozni, és ki tudtam használni a tempómat.”

Egy körrel később Vettel valóban problémamentesen megelőzte Strollt, és végül a kilencedik helyen ért célba, ami kecsegtető pozíciót jelent a versenyre. Ugyanakkor hangsúlyozta, hogy már korábban is együttműködőbbek lehettek volna egymással, és ebben saját magát is felelősnek tartja.

Ez egy vékony határvonal: az ember küzd a helyéért, és nyilvánvalóan fontos, hogy védekezzen – magyarázta. – Másfelől viszont felmerül, hogy ezzel többet veszít-e, mint amennyit nyer. Ráadásul nyilván igyekszünk összedolgozni, és végső soron mindketten csinálhattuk volna jobban, hogy előkelőbb helyezést érjünk el a csapat számára, ne veszítsünk annyi időt, és kicsit előrébb végezzünk.”

Vettel szerint mindketten felelősek abban, hogy a csapat nem ért el jobb eredményt - galériaForrás: Andy Hone

Stroll a tizenkettedik helyen látta meg a kockás zászlót, ám 10 másodperces büntetése miatt a tizenhetedik pozícióba sorolták, majd Alonso szankciója után végül a tizenhatodik rajtkockát foglalhatja el a futam előtt. A 24 esztendős versenyző emellett 3 büntetőpontot is kapott, így már csak 4-re van az automatikus eltiltástól. A háromszoros dobogós látatlanban elismerte, hogy hibázott. „Még nem láttam a felvételt, de valószínűleg nem hagytam elég helyet. Meg kell néznem, mi történt.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK