Társoldalunk:

Verstappen a Red Bullnak, Pérez neki üzent elég egyértelműen - Verstappen lázadása után

2022.11.13. 21:23

Max Verstappen elárulta, már elmondta az okát, hogy a Red Bull egyértelmű utasítása ellenére nem engedte el Sergio Pérezt a Sao Pauló-i Nagydíj végén. A mexikói pilóta szintén keményen üzent csapattársának.

Több csapatnál is elhangzottak utasítások a pilóták egymás elleni csatáját illetően, és ebben a tekintetben egyértelműen a Red Bullnál volt a legnagyobb dráma a Sao Pauló-i Nagydíjon. Max Verstappen a hatodik, míg Sergio Pérez a hetedik helyen ért célba, ám a bikások fordított sorrendet szerettek volna. 

Verstappen nem engedte el Pérezt - galériaForrás: Getty Images/Getty Images / Red Bull Content Pool/Mark Thompson

Ennek oka, hogy míg a holland versenyző már bebiztosította világbajnoki címét, addig csapattársa harcol a második helyért Charles Leclerc-rel. A futam előtt 6 pont előnyben volt a monacói versenyzővel szemben, ám most holtversenyben állnak, és a több győzelme miatt a monacói versenyző van előrébb.

Azonban ez alakulhatott volna másképp is, ugyanis a Red Bull megkérte Verstappent, hogy ha nem tudja megelőzni az előtte lévő Fernando Alonsót, adja át a helyét. A címvédő nem járt sikerrel, ám hiába utasította mérnöke többször is, ő nem tett eleget ennek.

Mérnöke utána kérdőre vonta, hogy „mi történt?”. Mire Verstappen annyit mondott, hogy megvannak az okai, amiről már beszélt csapatának. Martin Brundle, a Sky Sports szakkommentátora arra tippel, hogy mindez a Monacói Nagydíjra vezethető vissza, amikor Pérez kapta a jobb stratégiát, és megnyerte a versenyt.

Természetesen Pérez reakcióját is hallhattuk. A 32 éves versenyző előbb ironikusan megköszönte a csapatnak a (nem) történteket, majd erős kijelentést tett. Pérez ugyanis megjegyezte, hogy most megmutatkozott, milyen is valójában Verstappen.

Pérez szerint most mutatkozott meg csapattársa igazi énjeForrás: Getty Images/GETTY IMAGES/Jared C Tilton

Mindez azért kifejezetten sajátos, mert Pérez többször is elengedte már Verstappent, és a tavalyi Abu-dzabi Nagydíjon kulcsszerepet játszott abban, hogy csapattársa világbajnok lett. A 25 éves pilótának most először kellett volna tennie hasonlót, de erre nem volt hajlandó.

Ami tény: Verstappen a sztár, sokkal jobb versenyző, mint Pérez, így óhatatlanul előjogai vannak. Mégha ez a másiknak nem is tetszik.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK