Társoldalunk:

Verstappen: A Mercedes legyőzhetetlennek tűnik

2022.11.13. 08:32

A bajnokság győztese elismerte, hogy a Red Bull gumikezelési gondokkal küzd Brazíliában, és akkor sem ért volna el jobb eredményt a sprintfutamon, ha a közepes helyett a lágy gumit kapja meg.

Szokatlan stratégiát választott a Red Bull a 2. helyről induló Max Verstappennek a brazíliai sprintfutamra, a mezőnyből csak a holland és a williamses Nicholas Latifi ment a közepes gumin. A húzás nem vált be, Verstappen végig küszködött, nem javult a tempója menet közben sem, és idővel felfalták a riválisai.

Amikor megkérdezték a Mercedesek és Carlos Sainz mögött a 4. helyen célba érő pilótát, a válaszában elismerte, hogy váratlanul érte a harmatos teljesítmény. „Nehezebb volt vezetni, mint vártam. Nem számítottam erre" – nyilatkozta a televíziós interjúzónában.

Verstappen és Russell csatája a sprintfutamonForrás: Getty Images/Getty Images / Red Bull Content Pool/Mark Thompson

De a lágy gumin sem lettünk volna elég gyorsak.„Szenvedünk a gumik életben tartásával, ezt meg kell próbálnunk megoldani holnapra, bár nem sokat tehetünk ellene. Rosszabb nem lehet."

„Folyamatos volt a kopás, egyáltalán nem tapadtak a gumik. A közepes keverék valamiért egyáltalán nem bírta a strapát, élve felfaltam az abroncsokat. Nem tudom, mi volt az oka."

Christian Horner csapatfőnök elárulta, a lágy keverék élettartamát rövidnek ítélték, ezért választották a közepest, amelyekkel úgy kalkuláltak, a táv felétől megfelelő tempót biztosítanak majd.

A Sainz elleni csatában elvesztett Verstappen egy darabot a szárnyvéglapról, de a holland azt mondta erről, hogy nem vesztett sok tempót, „ép szárnnyal vagy anélkül is negyedik lettem volna."

Verstappen a sprinfutamonForrás: AFP/Nelson Almeida

A vasárnapi versenyre az első rajtsort elfoglaló Mercedesekről azt mondta:
Jelenleg legyőzhetetlennek tűnnek.Az utóbbi hetekben sokat fejlődő Ezüstnyilak idén még nem nyertek hagyományos futamot, George Russell szombati győzelme viszont jó lépés lehet hozzá. A versenyt Verstappen a 3. pozícióból várja Sainz büntetése után, csapattársa, Sergio Pérez pedig a 4.-ről.

„Sok dolgot meg kell vizsgálnunk, mert nem volt jó napunk, gyenge délutánt zártunk. Valamiért erősebb volt a gumikopás a vártnál és az autó egyensúlya nem volt megfelelő – mondta Pérez – A második edzéshez képest sokat vesztettünk a tempóból a sprintre, előzőleg sokkal jobban tetszett az autó. "

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK