Magnussen fülig érő vigyorral nyilatkozott a visszaeséséről

Forma-1, Kevin Magnussen, Haas, Sao Pauló-i Nagydíj 2022, szombat
Haas F1 Team's Danish driver Kevin Magnussen races during the sprint qualifying at the Autodromo Jose Carlos Pace racetrack, also known as Interlagos, in Sao Paulo, Brazil, on November 12, 2022, ahead of the Formula One Brazil Grand Prix. (Photo by EVARISTO SA / AFP)
Vágólapra másolva!
Tudta, mi vár rá a meseszerű első rajtkocka után, ezért nem hadakozott sokat a gyorsabb autókkal. Örül a megszerzett pontnak, érezte, hogy a 7-8. hely lehet a célja.

A brazíliai sprintfutamon a várakozásoknak megfelelően nem sokáig tartott Kevin Magnussen meseszerű 1. helyen, bár a fantasztikus végeredmény hozó csapadékos időmérő győztese néhány körig megvédte a pozícióját az erősebb autóval támadókkal szemben. A Haas dán versenyzőjét a 8. helyen intették le a Mercedesek, a Red Bullok, a Ferrarik és Lando Norris mögött, amivel 1 pontot szerzett.

Magnussen a sprintfutamon Forrás: AFP/Evaristo Sa

„Irreális lett volna azt várni, hogy magam mögött tartok mindenkit" – jelentette ki mosolyogva a televíziós interjúzónában.

„Nem akartam időt veszteni azalatt, amíg megelőztek, a gumikra is vigyáztam. Élveztem, hogy az élről indulok és ott maradok egy kicsit, de tudtam, mi fog történni, hogy meg fognak előzni. Nagyon örülök a megszerzett pontnak, és még mindig alig hiszem el, ami tegnap történt."

Magnussen tehát a 8. helyről kezdi meg Brazíliában ma este a hagyományos versenyt, amelyen további pontok gyűjtése lehet a célja.