Társoldalunk:

Szenzációs győzelme után elöntötték az érzelmek Russellt

2022.11.13. 21:26

Nagyon keménynek érezte a brazíliai futamot, amelyne hatalmas nyomást élt át és tudta, hogy kőkemény feladat vár rá a verseny utolsó szakaszában a biztonsági autós fázis után.

Megszerezte első, ráadásul kettős győzelmét a Mercedes a 2022-es szezonban, amit George Russell és Lewis Hamilton ebben a sorrendben szállított Brazíliában. A fiatalabb britnek a karrierjében is ez volt a legelső, miután végig szilárd kézben tartotta az 1. helyet a cseppet sem könnyű futamon.

„Ez volt az első a sok közül" – mondta a rádióban a levezető körben, majd elöntötték az érzelmek és örömkönnyeket is hullajtott. A hivatalos interjúkra azért összeszedte magát. „Lenyűgöző érzés, hatalmas köszönetet mondok a csapatnak, amiért lehetővé tették ezt. Az idény hullámvasút volt érzelmileg."

Kattintson a képre galériánk megtekintéséhez!Forrás: AFP/Nelson Almeida

„Nagyon kemény verseny volt. Úgy érzem, irányítotás alatt tartottam. Lewis elképesztően gyors volt, és amikor [másodjára] bejött a biztonsági autó, azt mondtam,
jézus, nagyon nehéz lesz a vége. Óriási volt a nyomás, de örülök a győzelemnek.„Nem találok szavakat. A levezető körön rám törtek az emlékek." Ezután felsorolta családja és a csapat tagjait, akiknek hálás.

Hamilton nem tudott támadási közelségbe kerülni a csapattársához, a hajrában 1-2 másodperc távolságból üldözte. „Gratulálok George-nak. Lenyűgözően vezetett, már tegnap is, megérdemelte. Nagyon büszke vagyok a csapatra. Ez hihetetlen eredmény, egész évben keményen küzdöttünk a kettős győzelemért" – nyilatkozta a hétszeres bajnok.

Kattintson a képre galériánk megtekintéséhez!Forrás: AFP/Nelson Almeida

A Max Verstappennel történt ütközésről nem kívánt beszélni.

Mivel Verstappen és Charles Leclerc ütközések miatt hátrébb esett, Sergio Pérez és Carlos Sainz harcolt sokáig a 3. helyért, amit a ferraris kaparintott meg. „Korán ki kellett jönnöm a bokszba, emiatt háromszor kellett kiállnom. Ma talán nem ez volt a leggyorsabb a kopás miatt, de keményen próbáltam felzárkózni Checóra, és végül meg is előztem" – mondta, elárulva, hogy a verseny előtt gondjai voltak a fékekkel.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK