Társoldalunk:

Ecclestone: Schumachert ki fogják rúgni

2022.11.13. 13:08

A Forma-1 korábbi teljhatalmú urának ez a jóslata, szerinte Mick Schumachernek jobb lenne egy másik versenysorozatban vezetni.

A legfrissebb terv a Haasnál az, hogy a jövő héten, még a szezonzáró előtt bejelentik, ki lesz Kevin Magnussen csapattársa 2023-ban. Bernie Ecclestone, a Forma-1 korábbi teljhatalmú szerint a csapat megszakítja az együttműködést Mick Schumacherrel, ami valószínűleg a veterán Nico Hülkenberg visszatérését jelentené.

„Nem hiszem, hogy a mezőnyben lesz. Sokan csalódtak a teljesítményében, bár azt nem tudjuk, hogy ez miatta vagy a csapat miatt volt-e" – nyilatkozta az RTL-nek Schumacherről.

Talán le kellene mondania a Forma-1-ről és egy másik sorozatra kellene koncentrálnia.„A családneve hatalmas teher számára, de próbál a lehető legjobban megbirkózni vele."

Mick Schumacher helye inog a HaasnálForrás: Andy Hone / LAT Images/Motorsport Images

A hétszeres világbajnok Michael fia idén kétszer szerzett pontot, többször drága balesetet szenvedett, ugyanakkor nem ritkán kibabrált vele a Haas rossz taktikája vagy valamilyen műveleti hibája.

Ecclestone szerint fontos, hogy megfelelő közeg vegyen körül egy pilótát. „Sokat számít, kik veszik körül az embert, de a körülötte lévőket nem ismerem. Sokat segít, ha az illetőt nem kritizálják, hanem segítik és megpróbálnak pozitív környezetet teremteni" – mondta, hozzátéve, hogy az is fontos, hogy szoros kapcsolatot alakítson ki a stáb egyes tagjaival, akiknek megnyílhat. Kivételként Max Verstappent hozta fel. „Verstappent bedobhatnák a mélyvízbe anélkül, hogy úszni tudna, ő akkor is túlélne."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK