Társoldalunk:

A pórul járt Pérezt is megtévesztette a Ferrari újabb szerencsétlenkedése

2022.11.12. 12:13

Max Verstappen hibázott a Q3-as körében, de a második hellyel is teljesen elégedett. Sergio Pérez arra számított, hogy az intermediate abroncsokon lévő Charles Leclerc egy kör után visszatér a bokszba, de mivel nem tette, a monacói pilóta, illetve a Ferrari őt is magával rántotta.

Nem sikerült megszereznie a Red Bullnak a pole pozíciót a Sao Pauló-i Nagydíj időmérőjén, hiszen óriási meglepetésre Kevin Magnussen és a Haas végzett az élen. Max Verstappen a második helyen zárt, de a bikások nem miatta bánkódhatnak igazán. 

Verstappen egy apró hiba miatt bukta el a pole-t - galériaForrás: Getty Images/Getty Images/Chris Graythen

A címvédő általában jól szerepel az ehhez hasonló trükkös körülmények között, ám most elkövetett egy hibát, amely minden bizonnyal a pole-jába került. Ennek ellenére nem volt elégedetlen, hiszen így is megelőzte az összes riválisát.

Elég trükkösek voltak a körülmények, és a nyolcas kanyar bejáratánál blokkoltam [a kerekeimet], ami a pole pozícióba került – nyilatkozta a Sky Sportsnak. –Egyszerűen nehéz: meg kell nézni, hogy az ember mennyire tudja nyomni, ugyanakkor nem akar sokba kerülő nagy hibát elkövetni. A szombati nap jónak ígérkezik, de ilyen körülmények között bármi megtörténhet. Még mindig az élen vagyunk, és ez a legfontosabb. Meglátjuk, mennyire leszünk versenyképesek, fogalmunk sincs, mi lesz a helyzet az időjárással, de ez mindig olyan különlegessé teszi Interlagost mindenki számára. Szép munka volt Kevintől és a Haas csapatától, remélem, minden pillanatát élvezik.”

Csapattársával ellentétben Péreznek semmi oka nem volt az örömre. A mexikói pilóta beragadt az intermediate-eken lévő Charles Leclerc mögé, így csak a kilencedik pozícióban végzett. A Ferrari tehát pont a bajnoki második helyért zajló csata másik résztvevőjét rántotta magával újabb baklövésével: előbb rossz gumit adtak a monacói versenyzőnek, majd akkor hívták be a bokszba, amikor már elhaladt a bejárat mellett, így kénytelen volt megkezdeni a gyorskört.

„Balszerencsésen alakult az időmérő, Leclerc, illetve a Ferrari feltartott – panaszkodott Pérez. – Számomra teljesen egyértelmű volt a kivezető körön, hogy nagyon lassú az intereken, és azt hittem, bemegy a bokszba, majd slickekre vált. Ehelyett előttem maradt, és a körömet közvetlenül mögötte kellett befejeznem, aminek következtében túl sok időt vesztettem. Soha nem fogjuk megtudni, hol végezhettem volna. Az első háromban kellett volna zárnom, de kilencedik hely lett belőle. Nagyon csalódott vagyok az eredmény miatt. Szombaton keményen fogunk próbálkozni, hogy felzárkózzunk és pontot szerezzünk.”

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke pilótáiéhoz hasonló gondolatokat fogalmazott meg. Ami Pérezt illeti, a brit szakember optimista a felzárkózását illetően, és hozzátette, óriási izgalmakra számít a hétvége hátralévő részén.

Pérezzel Leclerc, illetve a Ferrari babrált kiForrás: AFP/Evaristo Sa

„Először is gratulálok Kevin Magnussennek és a Haasnak a pole pozícióhoz – kezdte. – Kemény körülmények voltak, a Q1, a Q2 és a Q3 során is végig lógott a lába az esőnek, de a srácok szép munkát végeztek, és bejutottak a Q3-ba. Sajnos Maxnak némi idejébe került a nyolcas kanyarban elkövetett kis hiba, de az első sor ettől függetlenül nagyon biztató a sprintfutamra nézve. Checo peches volt azzal, hogy Charles az intereken jött ki, és szerintem arra számított, hogy bemegy a bokszba, de kint maradt. Ez tönkretette Checo körét, de biztos vagyok benne, hogy innen indulva is jó verseny lesz szombaton. Nagyon izgalmas nagydíjhétvégének ígérkezik.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK