Nem találta a szavakat a hatalmas sikerét megkönnyező pilóta

Forma-1, Sao Pauló-i Nagydíj 2022, péntek, időmérő, top 3, Kevin Magnussen, Max Verstappen, George Russell
First-placed Haas F1 Team's Danish driver Kevin Magnussen (C) poses with second-placed Red Bull Racing's Dutch driver Max Verstappen (L) and third-placed Mercedes' British driver George Russell after the qualifying session at the Autodromo Jose Carlos Pace racetrack, also known as Interlagos, in Sao Paulo, Brazil, on November 12, 2022, ahead of the Formula One Brazil Grand Prix. (Photo by NELSON ALMEIDA / POOL / AFP)
Vágólapra másolva!
Óriási meglepetésre Kevin Magnussen szerezte meg a pole pozíciót a Sao Pauló-i Nagydíj sprintfutamára, miután az időmérő végén felerősödő eső és George Russell balesete miatt mindenki csak egy gyors kört tudott futni a Q3-ban. Lássuk, hogyan élte át az első három helyen záró pilóta a brazíliai kvalifikációt!

Az éve elején még úgy tűnt, Kevin Magnussennek nem jut ülés a Forma–1-ben, de Nyikita Mazepin kirúgása után lehetőséget kapott. A Haas dán pilótáját a csapat elsőként küldte ki a Q3 elején, ami nyerőnek bizonyult, így a hazája és az istállója számára is az első pole pozíciót szerezte meg az F1 történetében, amit érthetően nehezen tudott felfogni és könnyek is csillogtak a szemében.

Gene Haasnak, Günther [Steinernek] és az egész csapatnak hálás vagyok, hogy megteremtették ezt a lehetőséget nekem és visszajöhettem, ez egy csodálatos utazás számomra – mondta Magnussen. – Ma reggel biztosan nem hittem volna el, ha valaki ezt mondja nekem, ez egészen elképesztő érzés. A sprintet megpróbálom élvezni és támadószellemben egy jó teljesítményt nyújtani rajta."

Kevin Magnussen reggel még nem hitte volna, hogy fog középen fog állni az időmérő első három helyezettje között Forrás: AFP/Nelson Almeida

Max Verstappennek 203 ezreden múlott a rajtelsőség, és a holland úgy véli, tudja is, hogy ezt a hátrányt hol szerezte meg. A sprintfutamokon mindig kiválóan szereplő kétszeres világbajnok nem volt csalódott, különösen amiért a Ferrariknak nála is sokkal rosszabbul alakult az időmérő.
„Tudtuk, hogy azt az egy kört kell jól megnyomni, mert egyre jobban esett az eső.

– nyilatkozta Verstappen. – Nehéz volt megtalálni a határokat úgy, hogy ne kövessek el nagy hibát, a Q3 már kicsit szerencsejáték is volt. Nem tudjuk, pontosan milyen időt várhatunk holnapra, deilyen körülmények között bármi megtörténhet és a legfontosabb, hogy elölről rajtolhatok."

Az időmérőt a piros zászlós fázis okozásával lényegében eldöntő George Russell nem tért ki a megcsúszására (amit egy fehér vonalra hajtás okozott), azt azonban elismerte, hogy a harmadik rajthelyben is többen reménykedett előzetesen.
„Örülök a helyezésemnek és szívből gratulálok Kevinnek és a Haasnak. Nem feltétlenül a harmadik hely volt a cél, de nem rossz kiindulás a sprintre – mondta Russell. –

és a szurkolók számára is izgalmasabb pillanatokat hozhat a verseny.