Ricciardo elárulta, mit gondol a pénzes pilótákról

Forma-1, Amerikai Nagydíj 2022, vasárnap, Daniel Ricciardo
AUSTIN, TEXAS - OCTOBER 23: Daniel Ricciardo of Australia and McLaren waves to the crowd on the drivers parade prior to the F1 Grand Prix of USA at Circuit of The Americas on October 23, 2022 in Austin, Texas. Chris Graythen/Getty Images/AFP (Photo by Chris Graythen / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
Az ausztrál versenyzőt arról kérdezték, hogy mi a véleménye azokról a riválisairól, akik tőle eltérően elsősorban nem a tehetségük, hanem az anyagi hátterük miatt kerülnek be az F1-be.

Sok szurkolónak nem tetszik, hogy a Forma–1-es üléseket nem feltétlenül azok szerzik meg, akik a legalkalmasabbak rá, hanem néhány pilótát a szponzorok segítik el a sportágig. A közelmúltból Nyikita Mazepin és Nicholas Latifi is köztük van, de a náluk jobb eredményeket elérő Lance Stroll sem feltétlenül lenne immár sorozatban hatodik éve a mezőny tagja, ha nem az édesapja lenne az Aston Martin csapat tulajdonosa.

Ricciardo útja nem volt olyan egyszerű az F1-ig, mint néhány riválisáé Forrás: Getty Images via AFP/2022 Getty Images/Mark Thompson

Ezzel szemben másoknak sokkal rögösebb volt az F1-be vezető útja, egyeseknek komoly személyes áldozatokat kellett hoznia, hogy megszerezze a szükséges pénzt és jogosultságot. Ilyen volt Daniel RIcciardo is, aki Ausztráliából Európába költözött, hogy megvalósítsa álmát.

Egy podcastben a McLaren szezon végén távozó pilótáját kérdezték arról, hogy mit gondol a könnyebb úton bekerülő riválisairól – Ricciardo több másodpercnyi csendes gondolkodás után válaszolt.

„Igyekszem tiszteletteljes lenni.

Például a futballnál ez alig pár száz [dollár], hiszen gyakorlatilag csak egy pár cipőre van szükség."

„Nyilvánvalóan szükség van valamilyen finanszírozásra akár a családtól, akár szponzoroktól – folytatta Ricciardo. – De

Ezen a szinten már a tisztelet is nagy szerepet játszik és