Társoldalunk:

Ricciardo elárulta, mit gondol a pénzes pilótákról

2022.11.11. 14:22

Az ausztrál versenyzőt arról kérdezték, hogy mi a véleménye azokról a riválisairól, akik tőle eltérően elsősorban nem a tehetségük, hanem az anyagi hátterük miatt kerülnek be az F1-be.

Sok szurkolónak nem tetszik, hogy a Forma–1-es üléseket nem feltétlenül azok szerzik meg, akik a legalkalmasabbak rá, hanem néhány pilótát a szponzorok segítik el a sportágig. A közelmúltból Nyikita Mazepin és Nicholas Latifi is köztük van, de a náluk jobb eredményeket elérő Lance Stroll sem feltétlenül lenne immár sorozatban hatodik éve a mezőny tagja, ha nem az édesapja lenne az Aston Martin csapat tulajdonosa.

Ricciardo útja nem volt olyan egyszerű az F1-ig, mint néhány riválisáéForrás: Getty Images via AFP/2022 Getty Images/Mark Thompson

Ezzel szemben másoknak sokkal rögösebb volt az F1-be vezető útja, egyeseknek komoly személyes áldozatokat kellett hoznia, hogy megszerezze a szükséges pénzt és jogosultságot. Ilyen volt Daniel RIcciardo is, aki Ausztráliából Európába költözött, hogy megvalósítsa álmát.

Egy podcastben a McLaren szezon végén távozó pilótáját kérdezték arról, hogy mit gondol a könnyebb úton bekerülő riválisairól – Ricciardo több másodpercnyi csendes gondolkodás után válaszolt.

„Igyekszem tiszteletteljes lenni. Ahhoz, hogy valaki belevágjon bármilyen autós sportágba, nem is feltétlenül az F1-be, már gyerekkorban is több ezer [dollárt] kell költenie a gokartozásra. Például a futballnál ez alig pár száz [dollár], hiszen gyakorlatilag csak egy pár cipőre van szükség."

„Nyilvánvalóan szükség van valamilyen finanszírozásra akár a családtól, akár szponzoroktól – folytatta Ricciardo. – De miután valaki eljut az F2-be, majd az F1-be, még ha előtte valaki fizette is az útját, akkor már leginkább rajta múlik a folytatás. Ezen a szinten már a tisztelet is nagy szerepet játszik és lehet, hogy az ő útjuk könnyebb volt, mint másoké, de még így is elég nehéznek gondolom."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK