Vágólapra másolva!
Charles Leclerc szerint a Ferrari Brazíliában javulni fog az igencsak gyászos mexikói teljesítményéhez képest. A monacói versenyző arra is kitért, hogy nem tartja túlságosan fontosnak az egyéni pontverseny második helyének megszerzését.

Az idény közepétől kezdve érzékelhető volt, hogy a futamokon a Red Bull egyre inkább a Ferrari fölé nő. Mindez a Mexikóvárosi Nagydíjon csúcsosodott ki, amikor Carlos Sainz közel 1 percet, míg Charles Leclerc annál is többet kapott Max Verstappentől, és a maranellóiak pilótái még a Mercedesekkel sem tudták felvenni a versenyt.

Leclerc javulásra számít a borzasztó mexikói szereplés után Forrás: AFP/Alfredo Estrella

A csapat tagjai akkor elsősorban a magaslati levegőre, illetve az abból adódó motorgondokra fogták a lemaradást. Bár az interlagosi aszfaltcsík is a magasan fekvő helyszínek közé tartozik, a mexikóvárosi pályához messze nem ér fel, ráadásul eddigi utolsó győzelmüket pont a hasonló szinten lévő Ausztriában aratták. Többek között ebből is kiindulva Leclerc javulásra számít.

nyilatkozta. – Mexikóban a magasság miatt küszködtünk az erőforrás teljesítményével, és valószínűleg az egyensúly sem volt tökéletes, ami nem segített. A kettő kombinációjának köszönhetően nagyon szenvedtünk, de bízom benne, hogy itt jobbak leszünk. Elég sokat elemeztünk, és úgy gondolom, megtaláltuk a probléma forrását. Nem fogok belemenni a részletekbe, de nagyon trükkös volt vezetni az autót. Az ember ilyenkor nyilvánvalóan veszít a magabiztosságából, és ezek összeadódnak, ami még nagyobb küszködést eredményez.”

Azok után, hogy a világbajnoki címet már matematikailag is elvesztette, Leclerc-t Sergio Pérez is megelőzte a tabellán. Két fordulóval a vége előtt 5 pont a mexikói versenyző előnye, ám riválisát nem nagyon érdekli, hogy visszaveszi-e a pozíciót.

– szögezte le Leclerc. – Szerintem ez akkor számít jó eredménynek, ha az utolsó két futamon mindent tökéletesen csinálunk. A fő prioritásom viszont az, hogy csapatként próbáljunk meg javulni, hogy jövőre Max és a Red Bull kihívói lehessünk a világbajnoki címért. Számomra ez a legfontosabb: megpróbálni minél hamarabb megnyerni a bajnokságot. Ami a második vagy a harmadik helyet illeti ebben a szezonban… a második jobb a harmadiknál, de őszintén szólva nem igazán törődöm vele.”

Leclerc-t nem nagyon izgatja az egyéni második hely Forrás: AFP/Mauro Pimentel

Az egyéni mellett még a konstruktőri bajnokság második helye sem lefutott, ami már csak a pénzdíjazás szempontjából sem mindegy. A Ferrari jelenleg 40 ponttal vezet a Mercedes előtt, ami azt jelenti, hogy ha a sprintfutamon és a versenyen legalább 4 egységgel többet szereznek a csillagos istállónál, akkor az Abu-dzabi Nagydíj ebből a szempontból már tét nélküli lesz.