Társoldalunk:

Pilótacsere a Williamsnél

2022.11.09. 17:41

Az amerikai származású F2-es versenyző, Logan Sargeant újabb Forma-1-es szabadedzésen vehet részt a Brazil Nagydíjon - Alex Albon helyére érkezik az második szabadedzésre.

Az amerikai Sargeant 2023-ban a Forma-2-ből léphet fel, feltéve, hogy a jövő hétvégi Abu-Dzabiban megrendezésre kerülő fináléban megszerezi az induláshoz szükséges szuperlicenc-pontokat.A versenyzők edzésenként - 100 km teljesítése esetén - további egy pontot szerezhetnek.
A legutóbbi, mexikóvárosi edzésen azonban Sargeant csak 96 km-t teljesített - vagyis nem volt jogosult a pontra - ezért döntött úgy a Williams, hogy az interlagosi második szabadedzés során Albon autójába ülteti őt. Szokatlan módon Albon a első edzés helyett a második alatt száll ki a versenygépből.Mivel Brazília egy sprint hétvége, így a kvalifikációt péntek este tartják az első szabadedzést követően. Ez azt jelenti, hogy Albon csak a kvalifikáción vezethetné először az autót , ha átadná a helyét az első edzésre. A csapatok pedig az időmérő után nem cserélhetnek autót, mivel a parc fermé-be lépnek be.

Sargeant a második szabadedzésen kap majd lehetőséget, amit izgatottan vár:
Alig várom, hogy São Paulóban újra az FW44-esbe ülhessek a második edzésre. A célom az, hogy tovább fejlődjek a csapattal, és az Austinban és Mexikóvárosban szerzett tapasztalataimra építkezzek - magyarázta Sargeant.
Nagyszerű érzés, hogy egy ilyen ikonikus pályán vezethetek, mint Interlagos, a dombos kanyarjaival és a Senna S-sel. Még egyszer hatalmas köszönet mindenkinek a Williamsnél, hogy újabb esélyt adtak nekem, hogy a volán mögé ülhessek.Sargeant nagy bizalmat élvez az istállótól, hiszen az Abu Dhabi Nagydíjon újra vezethet majd az első szabadedzésen.
Forrás

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK