Társoldalunk:

Az egykori F1-es pilóta figyelmeztet: A Red Bull nem fogja megérezni a kapott büntetést

2022.11.09. 15:32

A Red Bull megkapta büntetését a 2021-es költségplafon megszegése miatt, ám a korábbi F1-es versenyző, Giedo van der Garde egy interjújában kifejtette, miért nem számít arra, hogy a csapatot olyan nagymértékben érinti majd a büntetés.

A korábbi F1-es versenyző, Giedo van der Garde úgy véli, hogy a Red Bullra nem lesz nagy hatással a 2021-es költségplafon megszegéséért kapott büntetésük.
Az FIA októberben erősítette meg, hogy a csapat egy elfogadott szerződésszegési megállapodáson (ABA) keresztül egyezett meg, és a büntetésük a szabálysértésért 7 millió dolláros bírság, valamint az aerodinamikai fejlesztési támogatásuk 10%-ának elvesztése lesz.Christian Horner csapatfőnök azt állította, hogy a büntetés "körönként akár fél másodpercbe is kerülhet", de a paddockban néhányan - köztük a Ferrari-s Laurent Mekies - azzal érveltek, hogy a büntetés nem elég súlyos. 

Christian Horner azonban úgy véli, hogy a csapatot nagyon komoly büntetéssel súlytották, ami miatt jelentős hátrányban lesznek jövőreForrás: AFP/Alfredo Estrella

A RacingNews365.com-nak adott interjújában van der Garde is csatlakozott azokhoz, akik megkérdőjelezték, hogy a kiszabott szankcióknak lesz-e egyáltalán bármiféle hatása a Red Bullra.
Nem hiszem, hogy ez annyira rossz, a Red Bull nagyon keveset fog ebből érezni- mondta az ex-Formula-1-es pilóta.

Van der Garde: Red Bull bázisa már most is erős
Arra vonatkozóan, hogy szerinte miért gondolja úgy, hogy a Red Bullra nem lesz nagy hatással a büntetés, van der Garde arra utalt, hogy az a tény, hogy a csapatnak már most is erős autója van, azt jelenti, hogy jobb alapokkal rendelkeznek.
Természetesen a büntetés az büntetés, és két oldalról is lehet nézni a történetet, de szerintem nem olyan rossz ez a Red Bull számára- folytatta a holland.
Valójában csak 7%-ot hagysz ki a szélcsatornában töltött időből és a szimulációkból. A Forma-1-ben mindenki azt fogja mondani, hogy a 7% nevetséges mennyiség, de másrészt, mivel a jelenlegi autó egy kitűnő fejlesztés, így az alap már annyira erős, hogy ez nem számít majd olyan sokat. Az alap olyan jó, hogy jövőre nem fogják ezt nagyon érezni. Persze lehet, hogy itt-ott valamit át kell majd állítaniuk jövőre, de még akkor sem lesznek nagyon nagy módosítások az autóikon.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK