Fernando Alonso: Szeretném, ha Max Verstappennel csapattársak lennénk

Forma-1, Max Verstappen, Fernando Alonso, Kanadai Nagydíj 2022, szombat
MONTREAL, QUEBEC - JUNE 18: Pole position qualifier Max Verstappen of the Netherlands and Oracle Red Bull Racing talks with Second placed qualifier Fernando Alonso of Spain and Alpine F1 in parc ferme during qualifying ahead of the F1 Grand Prix of Canada at Circuit Gilles Villeneuve on June 18, 2022 in Montreal, Quebec. Dan Mullan/Getty Images/AFP (Photo by Dan Mullan / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
A 41 éves spanyol a következő szezonban újabb évet kezd a Forma-1-ben, és eddig nem mutatja a lassulás egyetlen jelét sem a kora előrehaladtával. De már most azon gondolkodik, milyen más motorsport-kategóriákban versenyezhetne, ha úgy dönt, hogy másodszor is elhagyja a sportágat.

Jóval fiatalabb kora ellenére már Verstappen maga is hangot adott annak, hogy tervei vannak az F1 után is más kategóriákban.
Alonso elismerte, hogy tetszik neki az ötlet, hogy ők ketten - akik vitathatatlanul Lewis Hamilton legnagyobb F1-es riválisai - együtt vágjanak neki a történelmi Le Mans-i 24-es hosszútávú versenynek.
Ezt a De Telegraafnak nyilatkozta:

Alonso és Verstappen jó kapcsolatot ápolnak a pályán kívül is, mindketten tisztelik a másik tehetségét és az elért sikereit a Forma-1-ben Forrás: Getty Images/Getty Images / Red Bull Content Pool/Lars Baron

Alonsót arról is kérdezték, hogy Verstappen édesapjával, Jos-szal versenyezne-e helyette, mivel Jos 50 évesen közelebb áll Alonso korához, mint Max. A spanyol viccesen megjegyezte:

Alonso és Verstappen egyaránt két világbajnoki címmel rendelkezik, előbbi 2005-ben és 2006-ban a Renault-val, míg utóbbi 2021-ben és idén a Red Bull-lal nyerte meg a sajátját. Alonso készített is egy szelfit a hollanddal, miután az megszerezte a második világbajnoki címét:

A hétszeres világbajnok 2007-ben volt Alonso csapattársa a McLarennél. A páros nem jutott közös nevezőre ez idő alatt, gyakran összevesztek, és egymást ejtették ki futamokról, ami kapóra jött Kimi Raikkönennek, hogy a Ferrarival megszerezze a világbajnoki címet.

2021-ben pedig Hamilton és Verstappen örökké emlékezetes párbajt vívott a világbajnoki címért, amely veszélyes ütközéseket, és végül a sportág valaha látott legdrámaibb és legvitatottabb utolsó körét hozta Abu Dhabiban.
Forrás