Társoldalunk:

Fernando Alonso: Szeretném, ha Max Verstappennel csapattársak lennénk

2022.11.09. 09:45

A 41 éves spanyol a következő szezonban újabb évet kezd a Forma-1-ben, és eddig nem mutatja a lassulás egyetlen jelét sem a kora előrehaladtával. De már most azon gondolkodik, milyen más motorsport-kategóriákban versenyezhetne, ha úgy dönt, hogy másodszor is elhagyja a sportágat.

Jóval fiatalabb kora ellenére már Verstappen maga is hangot adott annak, hogy tervei vannak az F1 után is más kategóriákban.
Alonso elismerte, hogy tetszik neki az ötlet, hogy ők ketten - akik vitathatatlanul Lewis Hamilton legnagyobb F1-es riválisai - együtt vágjanak neki a történelmi Le Mans-i 24-es hosszútávú versenynek.
Ezt a De Telegraafnak nyilatkozta: Tudom, hogy Max egyszer szívesen részt venne a Le Mans-i 24 óráson. Természetesen nyitott vagyok arra, hogy ezt együtt csináljuk. Szerintem adjunk egy esélyt az ötletnek, ha egy versenyképes csapatnál kapunk lehetőséget.

Alonso és Verstappen jó kapcsolatot ápolnak a pályán kívül is, mindketten tisztelik a másik tehetségét és az elért sikereit a Forma-1-benForrás: Getty Images/Getty Images / Red Bull Content Pool/Lars Baron

Alonsót arról is kérdezték, hogy Verstappen édesapjával, Jos-szal versenyezne-e helyette, mivel Jos 50 évesen közelebb áll Alonso korához, mint Max. A spanyol viccesen megjegyezte: Az apja Le Mans-ban? Jelenleg inkább Maxot választom. De Jos-t is nagyon tisztelem. Ő akár a csapatfőnöki szerepkörben is fejlődhetne!

Alonso és Verstappen egyaránt két világbajnoki címmel rendelkezik, előbbi 2005-ben és 2006-ban a Renault-val, míg utóbbi 2021-ben és idén a Red Bull-lal nyerte meg a sajátját. Alonso készített is egy szelfit a hollanddal, miután az megszerezte a második világbajnoki címét: 

A hétszeres világbajnok 2007-ben volt Alonso csapattársa a McLarennél. A páros nem jutott közös nevezőre ez idő alatt, gyakran összevesztek, és egymást ejtették ki futamokról, ami kapóra jött Kimi Raikkönennek, hogy a Ferrarival megszerezze a világbajnoki címet.2021-ben pedig Hamilton és Verstappen örökké emlékezetes párbajt vívott a világbajnoki címért, amely veszélyes ütközéseket, és végül a sportág valaha látott legdrámaibb és legvitatottabb utolsó körét hozta Abu Dhabiban.
Forrás

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK